icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615780
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 februari 2018 22:37
4

Tid eller pengar?

Jag har länge funderat på att börja jobba mindre pga att jag har så stressigt jobb och inte hinner med någon fritid. (Blir så utmattad så orkar nästan ingenting efter jobbet eller på helger) Livet bör ju vara mer än jobb. Samtidigt så behöver man ju en viss inkomst och jag har äntligen fått ett jobb där jag får någorlunda bra lön jämfört med tidigare. Nu såg jag dock en jobbannons utomlands, i staden jag bodde förut och där jag egentligen ville stanna, ett jobb inom mitt arbetsområde men det är på 50%. Lite väl lite, och lönen är rätt låg , det skulle bli knappt 10 000 kr kvar efter skatt. Jag tänker söka det först och främst och se om jag skulle få det men sen kommer frågan, ska jag välja mera fritid och mindre lön. Jag tror att jag kan klara mig men visst blir det ganska knapert. Jag skulle ju jättegärna flytta tillbaka utomlands, jag trivdes så bra där. Min plan har egentligen varit att jag skulle jobba hemma i Sverige några år och spara lite pengar och sedan flytta tillbaka utomlands. Det har dock inte blivit så mycket sparande hittills. Samtidigt går åren. Fler år än jag trodde och jag är kvar i Sverige. Ska det ske eller är det bara en dröm?  Tid eller pengar, vad är viktigast? Då jag känt mig så utmattad så vore det nog bra att jobba halvtid ett tag i alla fall. Men jag får se, söker jobbet först och främst och kollar om jag får en intervju. Jag har ju flyttat förut både i Sverige och utomlands ( surprise )så själva flytten skulle väl gå men är det en smart sak att göra, egentligen, undrar jag. 

Kommentarer

 • 27 feb 2018 07:19

  Kanske är nyckeln för dig att flytta utomlands för när jag har läst dina blogginlägg minns jag hur glad du var när du bodde utomlands. Ekonomi är naturligtvis viktigt och kanske bra att rådgöra med någon om framtida pension.  Sök jobbet som första steg och detta kan vara ett tecken att något nytt väntar på dig- Egen tid är så mycket värd.

 • 27 feb 2018 07:20
  Bella50

  Jag håller med LissaLo...och Eleganz för hur ”kul” har du egentligen haft det i Sverige ? 

  Ursäkta att jag säger det ..men jag har läst din blogg och via den fått den uppfattningen att det varit turbulent för det mesta.

  TA CHANSEN ✌️😄...jag vet ju också hur mycket du drömt om detta. 

  Du köper ju inte ” grisen i säcken” då du känner till allt och vet att du trivs där.

  Passa på att en gång för alla göra upp med alla flyttlådor, stress och dåligt mående.

  I dagens läge är man ju närmre varann genom alla olika möjligheter att både se och höras med sina vänner ....om man vill.

  Enligt vad jag läst är du i ett speciellt och eftertraktat område yrkesmässigt...så om deltid inte räcker har du möjlighet att byta på plats kanske, jobba mera o.s.v. 

  Pengar kan inte få styra ens liv så mycket att man inte orkar leva...

  Jag håller en 👍för att du får jobbet. 

  Senast uppdaterad 27 feb 2018 07:22

 • 27 feb 2018 19:10

  Kanske finns möjlighet att jobba lite extra timmar med något annat utöver det 50%- IgA arbetet? Jag vet inte om tröttheten kommer med åren eller om man är lite utarbetad, men jag tycker också det är allt svårare att orka göra så mycket på fritiden när man jobbar heltid. 

 • 28 feb 2018 07:55

  Tack så mycket för era kommentarer och pepp! Jag ska söka jobbet så får vi se hur det går. Jag sökte ett jobb i samma stad ifjol också inom mitt arbetsområde men fick det inte så håll tummarna att det går vägen nu. smiley 

  Medlem16, tyvärr är jag nog på gränsen till utbrändhet eller så är jag det lite beroende på hur man definierar det. Jag är inte totalt utslagen, jag har en liten dos energi varje dag så jag kan ta mig till jobbet i alla fall men inte mycket mer.

  Senast uppdaterad 28 feb 2018 07:57

Logga in för att skriva en kommentar.