icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1872653
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 oktober 2014 20:28
2

Tandläkarbesök

Sista dagarna har jag haft tandvärk som eskalerade och ringde imorse och fick en akuttid. Typiskt då man har nog mycket att göra ändå. Men det var inget hål vad tandläkaren kunde se och det fanns flera eventuella förklaringar. Det ena var att jag har en inflammation som man inte kan se än på röntgen och i så fall måste jag åter till tandläkaren sedan om det blir värrre. Men så sa hon är du möjligtvis förkyld? Hon sa att man såg på röntgen att mina bihålor och delar av gommen tydligen var som ett "mörkt moln" så eventuellt så beror det på förkylningen och kan då gå över med förkylningen. Det tredje alternativet var om jag biter ihop tänderna eller gnisslar tänderna i sömnen. Det vet jag inget om men jag har ju haft en stessig period så det är ju möjligt att det också kan påverka att man biter ihop då man sover, jag vet inte. Då jag fick en jourtid hos tandläkaren fick jag fara till en annan folktandvård en bra bit bort och jag fick gå i yrsnö både till och från bussen. Oj vad det snöat, det är som det vore mitt i vintern. Det blåste dessutom och jag frös som bara den och bara stängde ute alla tankar (vad gör jag här).

Nu hoppas jag att det i alla fall inte är nåt som kräver mera tandläkarbesök. Jag är så ofantligt trött och slut efter allt och jag ska resa hem till mina föräldrar över helgen för att fira en födelsedag och så ska jag hämta mera saker som jag förvarat där under utlandsvistelsen. Jag ska lägga mig tidigt ikväll och hoppas jag kan sova bättre inatt.

Godnatt på er!

Kommentarer

  • 23 okt 2014 21:45

    Brrrrrr snö, vart bor du där det redan snöar? men vackert är detsmiley

  • 6 nov 2014 19:16


    mormor55, jag bor i norra delen av landet och snön smälte men nu har det kommit mera... Jag gillar inte snö direkt, så jag bor väl på fel ställe...
    Tack, tack Aries, jag kände av tanden ett bra tag men har inte känt något denna vecka  så förhoppningsvis hade det med förkylningen att göra. Eller om det var stressrelaterad, who knows. Hoppas det är borta nu i alla fall.

Logga in för att skriva en kommentar.