icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1178859
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 oktober 2013 11:53
9

Tänk att hitta en fin klänning och passa i den...

Ett av det roligaste jag visste för x antal år sedan var att gå på midsommarrean på Indiska, Lindex, Kappahl...och gjorde en massa kap, 2-3 klänningar och tunikor för priset av en etc, åhh vad kul det var! Men sen kom det den mycket tråkiga perioden då man entusiastiskt gick in i butiken, gick runt och letade och letade, kanske hittade ett plagg man trodde skulle passa, provade...och nää, det passar inte.... Kanske den här då? Nähä, inte den heller.... Den djupa besvikelsen då man står där i provhytten och inser att inte ens den största storleken de har passar. Nu är det flera år sen jag varit på midsommarrean, jag vet att jag inte kommer att hitta nåt som passar och jag blir bara ledsen. Nu försöker jag se midsommarrean 2014 som en morot. Jag vill så gärna gå ner i vikt så att jag kan hitta fina klänningar eller tunikor och passa i dem, att än en gång göra sådana där kap och gå hem med en kasse full med kläder för lite och ingenting och glatt prova dem när jag kommer hem och känna mig fin. Jag har 35 kg övervikt men jag borde väl klara att gå ner en hel del på de dryga 8 månaderna som det är kvar till nästa Midsommar. Hoppas jag. Jag måste kämpa på.

Kommentarer

 • 3 okt 2013 09:18
  Tack soffelia! Ja, då har vi ungefär lika mycket att gå ner. Heja! :)
 • 2 okt 2013 13:46
  Lycka till! Jag tror det kommer gå jättebra. När man har satt upp något att sträva mot så brukar det vara lättare att hålla sig till sitt beslut.
 • 2 okt 2013 14:09
  Tack! :) Ja, jag har flera delmål men detta är ju verkligen något speciellt kul att se fram emot :)
 • 2 okt 2013 14:09
  Donnina
  8x4=32, - om du går ner 1kg i veckan är du nästan i mål. Kämpa, kämpa!!
 • 2 okt 2013 14:47
  Tack Donnina :) Ja, det borde gå! :) :) Jag har just börjat så än är motivationen på topp i alla fall :)
 • 2 okt 2013 15:03
  daggan1
  Stort pepp och lycka till! Det går att genomföra, det är en underbar känsla att kunna komma i de där kläderna igen och det är verkligen värt att kämpa för.
 • 2 okt 2013 15:20
  Du har ett härligt mål och jag har ju själv en söt prickig klänning som väntar i min garderob.. :-) Kläder är viktigt för välbefinnandet. Ett stort och varmt lycka till!
 • 2 okt 2013 18:36
  Tack daggan1 och Eleganz och lycka till till er med! :) Man får ta en dag i sänder...
 • 2 okt 2013 19:58
  soffelia
  Håller på dig - jag har ungefär samma resa framför mig. 32 kg kvar och önskar komma dit innan hösten 2014. Kämpa på.

Logga in för att skriva en kommentar.