icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1800269
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
28 oktober 2016 18:12

Ta nya vägar

a6252a3a-8bde-4a22-993a-45a50790f4f6.JPG

Idag kom solen fram och jag tog en friskvårdstimme i samband med lunchen och tog en promenad med en kompis. Det finns faktiskt en ganska bra "slinga" i närheten av jobbet, man kan gå delvis i skog och delvis genom villaområden så det blir en runda på ca 40 minuter. Det var otroligt skönt och jag har saknat mina promenader så mycket. Jag har inte gått någon längre promenad på jättelänge, bara till och från jobbet och till affären.

Sedan ikväll när jag kom hem i normal tid för en gångs skull kl 17 så kom jag på att en kollega sagt att hon trodde det fanns ett spår i närheten där jag bor (Jag har allså bara bott här i knappt 2 månader). Jag gick därför och sökte och hittade till sist en stig och när jag kom in i skogen verkar det vara ett riktigt spår för det var sådana där markeringar på vissa träd som brukar finnas i motionsspår, vit/gröna i formen som spelkortet ruter. Jag vet inte vad vit/grön betyder, hur långt det är, och det fanns ingen skylt med förklaring vad jag kunde se men fortsätter man långt nog så borde det dyka upp någon. Det började dock mörkna så jag vågade inte gå så långt , det var ingen belysning. Detta blir i alla fall kul att urforska, kanske redan imorgon! smiley

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.