icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662031
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
5 december 2013 09:03
4

Svårt beslut

Jag har bott utomlands i över två år och trivs jättebra. Men nu har jag kommit till en punkt då jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Om jag ska kunna stanna här måste jag hitta ett nytt jobb. Jag har sökt i ca 4 månader nu men inte hittat något. Samtidigt har jag haft lite problem att få till ansökan efter deras perfekta mått, de har regler på hur alla ansökningshandlingar ska vara, allt från vad som ska stå i dem till antalet handlingar, och det är inte som i Sverige där man oftast bara behöver sända personligt brev och cv nu för tiden. Bara för att kolla läget har jag även sökt en del arbeten i Sverige och det är nu som det svåra beslutet kommer in. Nu har tre olika arbetsgivare i Sverige kallat mig till skype- eller telefonintervju och jag har haft dem alla tre nu. Det känns som alla tre var väldigt positiva och jag tror att jag skulle kunna få minst ett av dem. Mitt problem är att egentligen vill jag inte flytta hem än. Jag vill inte. Men hur länge ska jag kunna söka jobb här innan man ger upp, och tänk om det då inte finns något jobb hemma i Sverige som jag kan få. Nu var inte alla jobb jag sökt tillsvidareanställningar men det lät som det kunde bli förlängningar. Jag vet varken ut eller in vad jag ska göra. Nu är jag på väg till en rådgivare som hjälper till att skriva ansökningar på rätt sätt... Ha en bra dag allihopa! :)

Kommentarer

 • 5 dec 2013 09:07
  Hjärta
  Du kommer säkert hitta nåt jobb mosel. Tråkigt att du måste flytta hem till Sverige om du inte egentligen vill det. All lycka önskar jag dig med ditt jobb sökande! Ha en toppen dag du med, kram!
 • 5 dec 2013 15:57
  Donnina
  Jag förstår att du vill bo kvar utomlands ( i Moseldalen?) Jag bodde i andra länder i 22 år, bäst av alla platser var Piemonte, trivdes också bra i Toronto men mindre bra i Sao Paulo. Lycka till !
 • 5 dec 2013 17:28
  utter
  Hoppas det löser sig till det bästa för dig! :)
 • 5 dec 2013 19:00
  Tack allihopa! :) Vad många spännande platser du har bott på [KURSIV]Donnina[/KURSIV]! Precis, Moseldalen ;) Ja, jag trivs så himla bra utomlands. Jobben jag sökt i Sverige är ju intressanta förstås men det är bara det att jag känner inte för att flytta hem än. Men jobb måste jag ju ha. Vi får se hur det går...

Logga in för att skriva en kommentar.