icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1277664
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 juli 2015 13:24
7

Storrensning på semestern

Semestertider.... Jag var hem till föräldrarna tre dagar som bor 20 mil bort i samband med en födelsedag men återvände sedan hem till mig och började min storrensning. Jag har nu hållit på varje dag i två veckor. Jag har haft total kaos och haft mina ägodelar på tre olika ställen/orter medan jag bott utomlands och först nu är jag ledig och kan ta itu med det. Sen att oredan startade för länge sen har både att göra med att jag flyttat hastigt så många gånger pga att jag fått jobb på andra orter både i Sverige och utomlands men också pga att jag drabbades av en depression, livskris eller vad man ska kalla det för ca 10 år sedan då min sambo försvann. Ja, han lever men han valde att utan ett ord, en enda förklaring, lämna mig och vår lägenhet, liv tillsammans och jag har aldrig hört ifrån honom sen dess, fick aldrig tag på honom, så här stod jag med hans grejer och allt i vår lägenhet och fattade ingenting! Chocken gjorde att jag på nåt vis ramlade ner i ett mörkt hål som tog lång tid att ta sig upp ur. Jag fanns till men på nåt vis så var jag inte medveten om nånting och fungerade inte riktigt, upplevde en fruktansvärd invärtes stress och kunde inte tänka klart.  Nåväl, nu är det som det är men det är dags att rensa alla, både hans saker som stått i källaren i tio år och mina egna kartonger. Det känns jättebra att ha tagit tag i det hela men det tar tid då i stort sett ingenting varit sorterat utan huller om buller så jag vet aldrig vad jag ska finna då jag öppnar en låda.

Det var mycket bråk med min särbo ett tag och han har ju sagt att han inte ville hjälpa mig med mina grejer trots att han först lovat det. Jag kände att jag kan inte åka bort på semester i år för jag måste fixa alla mina grejer och så förbereda för flytten i höst då jag ju fått nytt jobb ca 55 mil bort. Jag och min särbo har semester helt olika tider iår så det var bara en vecka nu i juli som blev gemensam. (Men vi hade en vecka tillsammans utomlands i början av sommaren - då jag bröt foten...) Plötsligt till min stora glädje ändrade sig min särbo i alla fall och kom och var hos mig de sista sex dagarna av sin semester och hjälpte mig faktiskt en hel del och bara det att ha sällskap gör det hela roligare då man rensar och håller på. Det var så bra och så roligt och mysigt tyckte jag att greja tillsammans. Tänk att ett helt år gått sedan han lovade att hjälpa mig och nu kom han! Bättre sent än aldrig... Vi hann ju inte klart men det var ju jättebra ändå.

Nu flyttar jag i alla fall vare sig han kommer med eller inte, förmodligen inte. Vi kommer närmare varandra i alla fall (2 tim istället för 4 tim) och jag kommer också närmare en kompis som jag kan träffa oftare hoppas jag. Jag ser jättemycket fram emot jobbet även om jag inte hunnit tänka så mycket än. Nu är det mest lådor och storrensning som gäller. Jag försöker kasta så mycket som möjligt. Jag är jättenöjd i alla fall att jag tagit tag i detta och är på g. Får förmodligen stå här på huvudet i kartongerna hela sememstern men bara jag får det gjort så kommer jag att jubla.

Foten är bättre men inte helt bra, jag får jättemycket värk om jag går och står mycket. Jag har inte gått så mycket alls tyvärr. Foten känns så ostadig och obalanserad och jag har hållit på att ramla flera gånger till pga detta. Jag måste vara jätteförsiktig men samtidigt försöka att gå lite i alla fall. Var på återbesök hos ortopeden som menade allt ser normalt ut och bör bli bra med tiden. Jag har en 6 mm glipa i benet i foten! Men det menade hon var "helt ok"...... Jaha... jag hoppas det.

Maten har varit lite si och så tyvärr men jag försöker att äta sunt varje dag, äter mycket fisk och annars nyttiga smoothies med tex banan, nektarin, blåbär och exotiska frukter som mellanmål. Mums!

Det är regn och rusk ute så det är bara att fortsätta med mina lådor.

Ha en skön söndag! :)

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 27 jul 2015 17:25

  Skönt att rensa ut. Känns ibland som att det har ett större symboliskt värde än att göra sig av med prylarna i sig. :-)

 • 26 jul 2015 13:41
  wilda16

  Hej Mosel så kul att höra ifrån dig igen. Kämpa på, den allra jobbigaste bördan har en ände. pepp

 • 26 jul 2015 13:45
  Krusmor

  Jag förstår att du känner dig trött, jättetrött, utbränd... ja, vad ska man annars kalla det. Jag hoppas verkligen på en ljusning för dig, en ny , nytt jobb, nya kollegor... ja, allt som kan komma med ny energi :) Lycka till! Pepp!

 • 26 jul 2015 13:46

  Hej Mosel, vad roligt att höra ifrån dig och starkt det du delar med dig av när din sambo försvann. Hemskt och förstår att det varit ett trauma och en livskris och också en del av motståndet att börja rensa. Fint att du och sin särbo kan närma er varandra och en relation handlar om förståelse och kommer inte alltid direkt utan kan växa fram.  Låter som du har positiva tankar  inom dig nu och kan blicka framåt. Starkt att du har kommit igång och varm kram!

 • 26 jul 2015 14:38
  Tita

  Pepp på dig Mosel skönt att du är i gång och att du fått lite hjälp. Jag hoppas att du skall komma att trivas i din nya stad framöver och att du delar med dig till oss sen då du kommer igång.yes

 • 26 jul 2015 15:14

  Toppen att du äntligen har ork att ta tag i detta onödiga bagage som du har efter din sambo som stack ifrån dig. Jag har också en hel del efter en tidigare sambo som jag tyvärr blev tvungen att köra ut från mitt hem. Han tänkte slå mig och jag förstod att detta kunde upprepa sig. Min son hjälpte mig att se till så att han flyttade. Han valde att lämna så gott som alla sina prylar här. Eftersom jag har många uthus har jag inte brytt mig om att ta itu med det han lämna efter sig. Det han hade lämnat i huset har jag tagit itu med men det som finns i uthuset är osorterat och väldigt jobbigt att ta tag i. Det känns så smutsigt.

  Lycka Till med bortsorteringen av f.d. sambons prylar till både dig och mig!

  Kram Margitta!

 • 26 jul 2015 19:00
  Bella50

  Du kommer att "andas" mycket lättare när alla lådor är tömda och genomgångna. 

  Det var väl inte dags förrän nu.....pepp till dig 🌹👍

Logga in för att skriva en kommentar.