icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748509
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
9 september 2014 10:46
6

Stickningar och domningar efter träning

Jag har ju styrketränat över 10 ggr men nu plötsligt efter gårdagens träning så har jag fått jättekonstiga symtom som jag inte fått förut. Ännu mera idag än igårkväll. Det sticker i armar och händer och händerna och fingrarna domnar också bort. Jag har också fått ont på flera ställen i ena armen. Är det nån som känner igen de här symtomen vid styrketräning?  Vad kan det bero på? Jag har ju styrketränat som sagt 10 ggr nu och allt gått bra hittills. Gårdagen var inget speciell på nåt sätt vad jag vet mer än att jag även körde gympa efteråt som även hade viss styrka i det passet med ganska mycket armhävningar. Är det normalt att det kan bli så här? Jag blir lite orolig då jag haft problem med tennisarmbåge och musarm förut (fem år sen det gick över) men nu känner jag att det gör ont på delvis samma ställen där  det då konstant gjorde ont surprise Är det bara att vila så går det över eller har någon nåt annat tips?

Ha en härlig tisdag! :)

Pepp pepp!

Kommentarer

 • 9 sep 2014 10:55

  Hej, vet inte vad det kan vara men vila verkar ju vara ett bra förslag, det går förhoppningsvis över. Du klarade ju att fixa knät o fötterna. Pepp, pepp!

 • 9 sep 2014 11:32

  Tack! Ja, det är så typiskt. Jag som köpte klippkort på 10 ggr till igår (styrketräning) och tänkte köra ännu mera träning nu de sista veckorna här. Knät är tyvärr inte helt bra än men jag undviker att springa och hastiga rörelser. Pepp tillbaks!

 • 9 sep 2014 13:13
  mamma3

  Det är viktigt att vila varje muskelgrupp i 48 timmar annars blir det för mycket för en muskel. Så om du styrketränar varje eller varannan dag så se till att inte träna samma muskler vid de olika passen.

 • 9 sep 2014 13:20

  Tack för tipset mamma3! Jag inte tränat sen förra onsdagen igår så det kan inte vara orsaken till domningarna och stickningarna.

 • 9 sep 2014 23:05

  om det inte går över på ett par dagar kanske du ska gå till läkaren, googlade runt nu och stress verkar kunna vara en orsak, men också att en nerv hamnat i kläm i ryggraden, b-vitaminbrist, diabetes, ämnesomsättningsproblem etc. så en läkarkoll om det inte går över är nog bra.

 • 10 sep 2014 14:57

  Ok tack JeannieO! Det uppkom ju direkt efter träningen så det måste ha med det att göra. Jag har fortfarande lite stickningar men får se om det är bättre om några dagar.

Logga in för att skriva en kommentar.