icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1836605
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 oktober 2014 22:20
3

Stark?

Nu har jag ju inte tränat styrketräning på en månad. Jag som kommit igång så bra men snart ska jag börja om. Tyvärr hade inte jobbet kvar gratis träning i styrketräningshallen som friskvård som förut och jag är jättebesviken över det för den var jättenära min bostad. "Friskis och Svettis" finns ju i stan men det är ganska långt dit för jag bor mitt i stan och det ligger utanför stan och jag har ingen bil här så det känns lite jobbigt att ta sig dit. Men jag har gjort det förr även om inte så många dagar i veckan som jag skulle vilja träna nu. Tyvärr känner jag att väderleken är ett stort hinder för mig. Jag har inte vant mig än och det är så sablans kallt så jag kan knappt gå ut. Men jag gick faktiskt 1.5 timme igår men jag kände knappt av benen då jag kom in. Minusgrader och idag snöade det, åh milda tider...

Hur som helst så var min kille på besök en helg och han styrketränar rätt mycket och på skoj tog han mina fingertoppar och såg finurlig ut och menade att vi skulle dra mot varandra, lite som dragkamp med bara fingrarna. Jag drog tillbaka och hans ansiktsuttryck var obetalbar när jag faktiskt orkade stå emot då han drog, vi drog jämnt, ingen vann! Han bara stirrade på mig och sa förvånat och med med eftertryck -Du är stark! Vi testade det igen och igen med samma resultat. Hihihi, det var roligt och fast det var ett bra tag sen jag styrketränade så måste jag ha lite av styrkan kvar. Han skulle naturligtvis vinna om vi tog i riktigt med armarna men jag är tydligen lika stark i nyporna i alla fall, haha.

Imorgon ska jag bort på ett möte över dagen. Det blir ett trevligt avbrott i vardagen.

Pepp pepp!

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 okt 2014 08:32

  Det är som jag har sagt att även om du själv inte tycker det så har du tränat varje dag med uppackningen av dina kartonger. Det underhåller de muskler du har byggt upp. Vad roligt att du kunde överraska din kille med att vara starkare än han trodde.

 • 21 okt 2014 10:42

  Kul att du fick bevis på din styrka! Hoppas du hittar ett bra gym som passar dig.

 • 21 okt 2014 13:06
  utter

  Härlig känsla att få känna sig stark! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.