icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 november 2013 15:56
8

Stå på dig!

Jag har senaste månaderna läst flera artiklar som handlar om hälsa, motion, små saker man kan göra i vardagen för att må bättre, gå ner i vikt. En av de mest förvånande jag hörde i ämnet var på Nyhetsmorgon att om man står och jobbar på jobbet ca 2 timmar om dagen (om man har höj- och sänkbart skrivbord) så kan man gå ner uppåt 10 kilo på ett år!!! Jo, det är sant, sån skillnad är det på att sitta vid skrivbordet eller stå. Jag försöker att tänka på det. Nu har jag tyvärr inget höj- och sänkbart skrivbord just nu men att stå och röra sig på nåt vis ju är bättre än att sitta, vilket i och för sig är logiskt. Men att det kan göra sån skillnad är otroligt och ju värt att prova. Här är två intressanta artiklar i samma ämne om nån är intresserad att läsa om detta och tips på vardagsmotion: ]http://www.expressen.se/halsa/ga-bort-sju-kilo-med-enkel-vardagsmotion/ [LANK]http://www.expressen.se/halsa/ga-bort-sju-kilo-med-enkel-vardagsmotion/[/LANK] http://www.expressen.se/halsa/sittsjuka---sparka-bort-stolen-och-lev-langre/ [LANK]http://www.expressen.se/halsa/sittsjuka---sparka-bort-stolen-och-lev-langre/[/LANK] Idag har jag promenerat 2 timmar och 40 minuter så jag är mer än nöjd :) Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen. Nu kämpar vi vidare! :)

Kommentarer

 • 30 nov 2013 16:31
  Det är vad experterna säger [KURSIV]Ladyfat[/KURSIV]. På Nyhetsmorgon sa de uppåt 10 kg men i artikeln står det ca ett halvkilo i månaden men även det är ju mycket. Det är väl lite individuellt hur mycket man går ner men det är ju i alla fall klart bättre att stå än att sitta :) Tack så mycket [KURSIV]utter[/KURSIV]!
 • 30 nov 2013 16:09
  Ärligt talat köper jag inte det där med att man skulle gå ner 10 kg på ett år om man står två timmar mer.. Det är helt enkelt inte rimligt. :)
 • 30 nov 2013 16:00
  Pepp! :)
 • 30 nov 2013 16:20
  Jag tror inte ett dugg på det dom säger, för i så fall skulle jag vara tunn så att jag försvann hade ett jobb var jag stod upp och nästan konstant rörde på mig 8 timmar om dagen och jag gick inte ner ett gram istället har jag jobb med mina extra kilon nu som jag ska ha bort. Ska sägas att jag hade det jobbet i 15 år och det var full rulle från morgon till kväll, sitta fick man göra när det var rast eller på vägen hem från jobbet. Det bevisar ju att man inte ska tro allt som sägs Duktigt att du var ute och gick idag, tror det är bättre än att stå 2 timmar på jobbet Kram ;)
 • 30 nov 2013 16:59
  Haha, vad du är negativ [KURSIV]Ladyfat[/KURSIV]. Det är inte bara ett ställe det står på, utan det finns massor av artiklar i samma ämne och det är ju läkare som citeras. Hur som helst så förbränner man mera då man står än då man sitter :) Men visst är det mycket bättre att promenera, jogga, cykla, simma mm :)
 • 30 nov 2013 16:40
  Ja, det är inte jag som kommit på det utan det är ju vad experterna säger lise54. Men sen beror det ju på kosten också, man kan inte gå ner i vikt bara genom att stå, om man tex äter mera än man gör av med. Även stress gör att man går upp i vikt. Tack, javisst är promenader mycket bättre! :) Men skillnaden på att stå/sitta är en bra tankeställare att även små saker räknas. Läs artiklarna så får ni se :)
 • 30 nov 2013 16:43
  Kolla även den här artikeln : http://www.aftonbladet.se/halsa/article15342535.ab [LANK]http://www.aftonbladet.se/halsa/article15342535.ab[/LANK]
 • 30 nov 2013 16:48
  Jag köper att det viscerala fettet kan minska om man står/vardagsmotionerar mer. Men annars ger jag inte mkt för vad de där experterna säger. Och det faktum att det står i aftonbladet gör mig bara mer säker på min sak. Det är bara BS. :)

Logga in för att skriva en kommentar.