icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577025
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
29 februari 2020 21:08
4

Sömnparalys

Vaknade inatt och hade en hemsk upplevelse. Jag kunde inte röra mig och sparkade mer och mer frenetiskt med benen men de rörde sig inte en millimeter. Det kändes som att någon tryckte ner benen men det var ju ingen där. Jag kunde inte röra mig alls men jag kunde se och tänka, vad sjutton händer, varför kan jag inte röra mig och fick lite panikkänslor. Plötsligt släppte det och jag kunde röra mig igen som vanligt.

Imorse googlade jag och hittade att det finns något som heter sömnparalys och orsaken till att man inte kan röra sig är att hela kroppen inte har vaknat, konstigt. Tydligen är det också vanligt att man får känslan att någon mer finns i rummet, oftast något ondskefullt. 

Märkligt... Det stod dock att de flesta människor upplever detta högst 1-2 gånger i livet så jag hoppas innerligen att jag slipper uppleva det mer. Mycket obehagligt.

Har någon av er upplevt det? 

Gillar

Kommentarer

 • 1 mar 2020 07:09
  Bella50

  Usch, då...inte trevlgt. Nej jag har inte varit med om det.

 • 1 mar 2020 19:25

  Fy så hemskt, som en mardröm fast man är vaken. Skönt att det gick över heart

 • 1 mar 2020 21:42

  Ja, det var obehagligt. Verkligen tur det gick över ganska snabbt, kanske på en halv minut, det kändes längre och jag hann tänka mycket. Nu hoppas jag att jag slipper uppleva det igen. 

 • 1 mar 2020 23:46
  lejonell

  Ja, jag har upplevt flera gånger att jag vaknat med en eller två förlamade armar, om det nu är samma fenomen som du var med om, fast mindre allvarligt i mitt fall. Jag har upplevt det lite som du beskriver, väldigt obehagligt till att börja med, men sedan förstått att jag inte är riktigt vaken, och då lugnat mig och kanske somnat om. 

  Senast uppdaterad 1 mar 2020 23:47

Logga in för att skriva en kommentar.