icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662108
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 december 2013 11:47
2

Sockerdemonen har landat...

Jag vet inte varför men senaste dagarna har jag ett vanvettigt sockersug. Det har gått så bra hela hösten och jag har egentligen inte känt nåt sug alls men har ätit nån efterrätt ibland, allt inom planeringen. Jag trodde att sockersuget försvunnit för evigt för jag har varit helt oberörd för allt vad godis och godsaker heter. Har ätit frukt om jag blivit sugen på nåt och det har inte varit några problem. Men den här veckan så pang bom så kom sockersuget tillbaka. Jag vet inte vad som hände. Det började med att jag var bortrest på okänd ort och letade nyttiga lunchställen men tiden gick och jag blev så vansinnigt hungrig att jag till sist tog en pizza, som jag egentligen bestämt att jag inte skulle äta nu före jul. Den var inte ens särskilt god men jag proppade i mig hela, fast jag blev supermätt. Efter denna stora lunch tog det bara nån timme så flög ett vanvettigt sockersug över mig (trots att jag egentligen fortfarande var mätt) och jag kunde inte stå emot, det blev den första onyttiga fikan på månader. En stor café au lait med en chokladbrownie som smakade mycket choklad och mycket socker och var mycket god ska jag erkänna. Och sen dess, det är två dagar sen, så känner jag sockersug hela, hela tiden. Jag har kämpat emot men var nära att köpa en massa choklad igår, stod t.o.m och tittade på alla sorters praliner och annat för att välja, men lyckades stå emot och gå därfrån. Men idag likadant, jag är så sugen. Känns som jag vill köpa stora, stora lass och bara vräka i mig. Vad är det för sockerdemon som vaknat i mig?! Det blev plötsligt superjobbigt hela tiden. Mycket märkligt att det gått så bra hela hösten och nu är jag bara supersugen hela tiden, står nästan inte ut. Hur ska det här gå när jag snart reser hem till Sverige och det dessutom finns en massa onyttigheter tillgängligt där hemma, då blir det ännu svårare att stå emot. Jag vet inte riktigt vad som hänt och hur jag ska agera. Jag känner mig nästan lite chockad över den plötsliga förändringen. Men jag måste försöka att ta en dag i sänder.

Kommentarer

  • 18 dec 2013 12:47
    Ja, det är nog en bra idé, att ta en dag i taget. Jag vet precis hur det känns, klarade mig hur bra som helst i typ 8 månader, trodde att jag var av med suget för gott, men nä... Men det kommer gå över igen, var stark och stå emot! :)
  • 18 dec 2013 14:38
    Tack, jag ska göra mitt bästa att stå emot :) Vi får se hur det går.

Logga in för att skriva en kommentar.