icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1703239
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
4 april 2014 13:33
2

Snopet zumbapass

Jag har ju gympat väldigt oregelbundet på sistone pga mitt onda knä men jag har sakta men säkert börjat promenera igen. Jag känner inte av knät nu men är så rädd att det ska komma tillbaka så jag tar det lugnt, vill inte riskera nåt. Min mening har hela tiden varit att starta om med regelbunden gympa igen men jag ville börja med promenader, ta det steg för steg och inte förivra mig och börja "tokgympa" på en gång. Jag har tyvärr inte kommit igång riktigt än pga att jag varit bortrest tre gånger senaste veckorna (flera dagar i sträck) precis de dagar gympapassen är. Men idag var det dags för zumba igen och jag var så ivrig! Nu ska jag starta om och från och med nästa vecka ska jag gympa 2-3 ggr igen, tänkte jag! Härligt! Zumban var lika kul som vanligt och det är ju så kul då jag är lättare i kroppen även om det även känns att jag är otränad nu. Jag var ju så tränad innan knät satte mig ur spel, att gympan kändes jätteenkel och jag fick inte träningsvärk utan kände mig spänstig och jättesportig. Men det är bara att komma igen! Men platt fall! Zumbapasset kortades plötsligt ner 15 minuter och ledaren hoppade över alla övningar på golvet (stretch, sit-ups och sånt) och sa tack för idag och ha ett härligt lov! [KURSIV]-Lov?!?![/KURSIV] tänkte jag förvånat och hon fortsatte sedan med att säga att sporthallen nu är stängd i två och en halv vecka för påsklov!!!! Jag höll på att få dåndimpen! [KURSIV]-Är det två och en halv veckas lov just nu, när jag är taggad och vill börja om med all gympa??!! [/KURSIV] [KURSIV]Varför har sporthallar påsklov???[/KURSIV] Det är inget att göra åt det men det var då typiskt! Det är väl bara att fortsätta med mina dagliga promenader och ta omstart om några veckor istället då men det var snopet minst sagt. Kände mig så på g... Ha en bra fredag! Pepp pepp!

Kommentarer

  • 4 apr 2014 20:02
    Härligt när man längtar så efter rörelse och motion! :-) Som tur är går tiden fort och promenader är också bra även om inte lika roligt som ett zumbapass är..
  • 4 apr 2014 20:30
    [KURSIV]LissaLo[/KURSIV], ja precis! Ja [KURSIV]Eleganz[/KURSIV], de här veckorna går väl fort men nog var det snopet då jag verkligen kände att nu är det dags! Promenader är jättehärligt och det är som sommar här nu så man kan inte annat än njuta av att vara utomhus. Ja, jag längtar verkligen efter att röra mig, röra hela kroppen! Gympa är ju så bra! Men jag ska väl klara mig två veckor till :)

Logga in för att skriva en kommentar.