icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
3 juni 2018 14:32
4

Smaken förändras när man minskar sockerintag

I flera år har min favoritfrukost och favoritmellanmål varit lättkvarg. Det är både ett nyttigare mellanmål som jag ofta äter med en skivad banan i och det har känts mättande samt att jag har tyckt att det har varit så gott, blåbär och vanilj är min favorit! Men sedan ungefär en månad tillbaka så så är det inte lika gott längre! Jag tycker att det är alldeles för sött, det känns plötsligt som jag bara har socker i munnen när jag tar en tugga. Detta måste bero på att jag har minskat sockerintag och inte har ätit godis eller godsaker på ca två månader förutom något undantag. Jag har köpt på mig ett lager med kvarg men jag tror faktiskt att sen ska jag sluta äta det och återvända till den gamla hederliga havregrynsgröten som frukost.Fördelen med kvarg är att det går så fort att fixa men gröt är ju ganska snabbt avklarat också. Det är lite märkligt ändå att man plötsligt får en annan smak, att det man tyckt varit så gott plötsligt inte är det längre. 

Ha en fortsatt härlig söndag! smiley

Kommentarer

 • 3 jun 2018 14:36

  Ja det är verkligen intressant. Smaken förändras ganska mycket över tid.

 • 3 jun 2018 15:30

  Naturell kvarg då? Håller med att de smaksatta bli lite för söta, men den naturella är syrlig. När jag åt kvarg mycket så brukade jag ta det ihop med frysta hallon som precis tinat. Eller lite valnötter på.

 • 3 jun 2018 17:51
  Molnbär

  Angenäma bekymmer, det är väl bara positivt att gilla mindre sött 😀

 • 3 jun 2018 22:09

  Ja Molnbär, det tycker jag med, det är ju inget bekymmer utan bara intressant/bra att det är så.

Logga in för att skriva en kommentar.