icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 augusti 2018 10:14
7

Skulle förnya körkortet...

... och letade för en dryg månad sedan upp en fotoautomat som är avsedd för bland annat körkorts- och passfoton. En sådan där vanlig fotoautomat där man kliver in i en liten "skrubb", drar för en kort gardin och skruvar stolen så det blir rätt höjd och följer anvisningarna var huvudet ska vara placerat osv.

Jag gillar inte riktigt ta foton då jag är överviktig men jag kände mig ganska nöjd att jag själv kunde ta fotot och välja ut det bästa i alla fall jämfört med om man uppsöker trafikverket eller vad det heter där man kan ta det direkt på plats.

Nu för tiden är det ganska dyrt att ta kort i automaten, har för mig att det kostade 120 kr för de 4 fotona som var minimum. Jag hade fått ett underlag med posten där fotot skulle klistras fast och så skulle jag skriva min namnteckning och sen var det klart att sändas iväg. Jag kände mig nöjd när jag förra veckan äntligen fick iväg det och väntade på att få det nya körkortet.

Gissa om min förvåning när jag fick ett brev där det står att fotot inte godkänts! Jag fattade ingenting och läste orsaken, att det var en skugga bakom på fotot som gjorde att fotot inte godkändes! Men hur kan detta vara möljigt, automaten är ju som den är och det var inget jag gjorde som gjorde att det var en skugga utan det måste vara ljuset i själva automaten! Hur kan de ha en fotoautomat där fotona inte blir godkända för körkort?! Så nu står jag på ruta ett och det tråkiga är att jag har gått upp ännu mera i vikt senaste veckorna så nu vill jag ju absolut inte ta något nytt kort men jag måste väl. Hade jag vetat detta skulle jag ha uppsökt trafikverket då på en gång men det är så dags nu. Jag ska ringa och klaga till dem som är ansvarig för fotoautomaten om jag hittar något nummer, det var ju bortkastade pengar och onödigt jobb.

 

Ha en trevlig tisdag!

Pepp, pepp!

Kommentarer

 • 20 aug 2018 10:25

  Låter konstigt, de jag har tagit i automat har blivit godkända. Kan ju vara något tillfälligt fel på automaten, så det är bra att du kontaktar dem, både för din egen skull men även så att inte andra blir besvikna om korten inte blir godkända.

 • 20 aug 2018 11:15

  Men vilket skit, klart du ska klaga! sad

  Jag hoppas du får till ett foto du gillar hos verket istället, det är väl digitaliserat nu för tiden så man kan säga till om man inte är nöjd? Så var det iaf när vi skulle skaffa pass hos polisen.

 • 20 aug 2018 11:43

  Jag ringde precis och de sa att en av blixterna hade gått sönder men att det är åtgärdat nu och att jag kan reklamera det på hemsidan och få pengar åter.

  Ja, LadyG, man kan det och jag gjorde också det när jag förnyade passet men jag tycker det är så stressigt att stå där om man inte är nöjd och vill ta bort bild efter bild och de står och småskrattar åt en. Jag är så besviken nu när jag tyckte jag hade en någorlunda bra bild och den inte godkändes. Nu väger jag 6-7 kg mer än då och det märks i ansiktet. Jag tror inte jag kan vänta att ta kortet tills jag gått ned lite i vikt igen för jag behöver körkortet. Så typiskt att jag har gått upp i vikt igen i sommar. Det är inte kul att ta kort då.

 • 20 aug 2018 14:11

  Men vad surt :-(
  Har du legitimation kan du ju använda det under en period, men många har ju bara körkortet som enda legitimation. Jag använde min vanliga legitimation istället medan jag väntade på mitt nya körkort efter att plånboken blev stulen, jag fick inga böter för det. Det enda de ville, polisen alltså, var att kunna kolla att jag var jag och att jag hade B-körtkort. (De såg säkert att körkortet var förlustanmält i sin bil också).

  Men var surt att den bra bilden inte fick användas, förstår besvikelsen. Jobbigt att det syns så tydligt i ansiktet också, enda delen som ska synas på kortet.

  Senast uppdaterad 20 aug 2018 14:12

 • 20 aug 2018 14:57

  Ja, det var typiskt. Jag har haft så mycket om och kring mig så jag har inte orkat, kommit mig för att fixa körkortet då det inte kändes så brådskande då jag kör bil så sällan numera. Min mobil med alla kort blev ju stulna för ganska länge sedan på ett café i Stockholm men jag kom inte till skott att skaffa ett nytt  körkort men nu hade jag tänkt att hyra en bil snart och dessutom fick jag ett brev om att körkortet löpte ut. Jag ringde och frågade Trafikverket i sommar då jag också tänkte köra bil då och de sa att jag ska ta med mig legitimation men att polisen ändå kan ge en böter om man inte har körkortet med sig så det garanterar inte att man inte får böter men man kan hoppas på det bästa sa hon. Det beror på den individuelle polisen som eventuellt stoppar en fick jag till svar. Jag  har kört några gånger men nu som sagt så funderade jag på att hyra bil och det går ju inte utan körkort. Får se när jag kan ta mig till en fotoautomat eller Trafikverket för att fixa ett nytt foto.

  Senast uppdaterad 20 aug 2018 14:58

 • 20 aug 2018 15:02

  På trafikverket i Sthlm där jag förnyade mitt körkort fick man själv ta om och välja bilder hur många gånger man ville - och det UTAN att någon annan såg vad man gjorde.

  Enkelt och smidigt

 • 20 aug 2018 15:10

  Jaså, då är det olika på olika ställen för där jag har tagit kort för både pass och körkort (polis respektive trafikverket) så tas fotot precis vid disken och tjänstemannen står bredvid och tittar och frågar är det bra nu efter varje nytt kort och han stod bredvid och väntade och skrattade då jag ville göra om det. Det var kö dessutom så det kändes stressigt och inte kul när de står och tittar på en.

  Senast uppdaterad 20 aug 2018 15:11

Logga in för att skriva en kommentar.