icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1441461
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 september 2019 12:15
5

Skriva morgonsidor

För länge sedan skrev jag om sk morgonsidor, ett tips om att man varje morgon ska skriva ned "allt" man har i huvudet, vad som helst, utan att tänka på vad man skriver. Detta ska vara bra om man känner att man har mycket tankar och på något vis hjälpa en att styra upp tankar. Jag tycker själv att det är rätt bra. Det kan var bra att bara få ur sig alla tankar och eventuella grubblerier. Jag har dock  tyvärr kommit ur det och inte skrivit morgonsidor på evigheter men kom på det igår och började då om (andra dagen idag...), Det är faktiskt rätt bra att "lyssna på sig själv", hur virrigt det än är det man skriver, man ska inte värdera det, utan bara få ut det, få ned det på papper. Nu ska man egentligen inte tänka när man skriver, utan bara skriva, skriva...vad än man tänker, men det blir ju att man tänker lite parallellt i alla fall och efteråt kanske ögnar igenom och inser vad man har haft tankarna på.

Här är mitt tidigare inlägg om detta där jag berättar mera.

https://www.matdagboken.se/blogg/mosel/tre-morgonsidor

Ha en trevlig måndag!

Gillar

Kommentarer

 • 23 sep 2019 12:48

  Det låter likt "flödesskrivning", en teknik man kan använda om man vill komma ihåg med skrivandet. Sätt mobilens timer på 5 minuter, sätt dig och skriv det som rör sig i huvudet (även om det bara är frasen "jag kommer inte på något att skriva" om och om igen). Sluta tvärt där du är när tiden är ute.

  Just den korta tidsrymden gör att det är lätt att komma igång, det blir som en uppvärmning för hjärnan. Ett suveränt sätt att starta dagen på om man är kreativ och vill skriva! 

 • 23 sep 2019 13:03
  Bella50

  Alla sätt är bra...utom de dåliga ...kom upp i mitt tankeflöde just nu.😄✌️

 • 23 sep 2019 17:48

  Ja LadyG, det låter likt men syftet med dessa morgonsidor är förbättra/förhindra stress, det handlar om "psykisk hälsa", att må bättre och självkännedom.

  Javisst Bella, det kan inte skada.

  Det är inte alla som har många tankar men jag har egentligen alltid haft många järn i elden och mycket i huvudet och nu som utmattad och hjärntrött så är det så mycket att tänka på som jag inte får någon ordning på, det är som att hjärnan är totalt full hela tiden - för mycket, så jag tror det kan vara bra att få ut lite på papper istället, kanske det blir lite mindre fullt i skallen. Jag orkar ju ändå inte tänka på något, känns ofta tomt i huvudet fast det är fullt. Svårt att förklara...

  Jag tror det kan vara bra för andra också att sortera olika tankar lite, få en insikt i vad man egentligen tänker på. Nu vet jag att det står i "instruktionerna" att man inte ska läsa eller tänka på vad man skriver ned för tankar men jag gör det lite ändå.

   

  Senast uppdaterad 23 sep 2019 17:52

 • 20 okt 2019 19:17

  Låter som ett bra förslag, ska försöka testa det. Vaknar just nu ofta väldigt stressad för att allt fortfarande är stressigt för mig så att skriva kan vara bra tror jag. 

 • 21 okt 2019 07:21

  Ja, testa det yes

Logga in för att skriva en kommentar.