icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1032528
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 januari 2019 20:03
7

Skadade mig - igen!

Ikväll tänkte jag påbörja träningen igen. Har inte gympat sen i november då fick någon typ av ryggskott som höll i sig länge. Senaste 2 veckorna har jag promenerat varje dag och senaste dagarna har jag varit så glad, känt att promenaderna gjort mig mera positiv. 

Jag gick dit (10 minuter  och tog löpband 15 minuter men gick mest och joggade lite men bara en minut och lång paus emellan totalt 3 minuter för att jag ville ta det lugnt. Sen skulle jag ta vanligt gympapass. Redan på uppvärmningen efter kanske bara 2 minuter small det till i mitt högra (bak) ben under knät och vägen ned. Fruktansvärt smärta. Nästan som om vore ett gummiband som small av. Efter mycket om och mig linkande jag till omklädningsrum och någon band en binda runt benet. Jag kan knappt stödja på benet. Gick in på toa och kunde inte låta bli att gråta. Och ingen känner jag att få skjuts, hjälp av. Tänkte ta taxi hem men alla taxibilar var upptagna och jag bad om hjälp av receptionen att ringa olika taxibolag men utan lycka. Fullbokade taxibilarna i hela stan... Jag frågade i receptionen om buss fanns men de sa nej. Då såg jag en åka förbi.... Jag linkade till hållplatsen och efter en halvtimme kom en buss men den åkte inte hela vägen  Jag fick vänta byta buss, som tur var kom det en för första busschauffören gav mig fel information. Linkade hem från hållplats och tog mig upp två trappor och in i lägenheten. Vilken pärs. Tog mig två timmar att ta mig hem sen olyckan och tar normalt 10 minuter att gå. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Nedre "bakbenet" känns alldeles stramt och smärtsamt som om inte går böja benet. Det går men gör ont alltså  Jäkla skit. Så typiskt. Jag som tänkte börja träna igen och jag gjorde ingenting speciellt. Nu kan jag väl inte gå på länge igen. Usch  vad ledsen jag blev. Allt gått på tok känns det som. Kan något ha gått av? 

Kommentarer

 • 23 jan 2019 20:40
  paloma

  Ring 1177, det kanske behöver kollas upp. Vissa skador behöver undersökas och ges behandling för att bli helt bra så snabbt som möjligt.

  Hoppas det löser sig.

 • 23 jan 2019 20:49
  gasten

  Kanske muskelbristning eller muskel som gått av.

  För mig gick en muskel av i knävecket när jag skulle upp för ett brant berg.

  Fick gå med kryckor i två månader.

  Hoppas att det inte är så allvarligt med ditt ben.

  Typiskt att det inte gick att få tag på en taxi.

  Blev en jobbig färd för dig!

  Du får nog ta dig till vårdcentralen med detta!

 • 23 jan 2019 21:10

  Tack allihop. Jag ringde 1177 som sa jag skulle avvakta till imorgon och då har min vårdcentral lättakut öppen på förmiddagen som man kan gå till på om det blivit sämre. Jag hade något liknande i början av januari men det blev bra, jag var aldrig till läkare då då det var mellandagar och hade nästan glömt bort det nu. Har inte känt av något alls på över 2 veckor. Men det ordnar sig väl. 

 • 23 jan 2019 22:27

  Stackars dej. Det är ju så frustrerande att inte kunna träna när man äntligen hittat motivationen. Jag har ett knä som har lagt av helt jag också. Men då jag står och går på stengolv på jobbet så måste jag prioritera det i första hand just nu. Blir bara överkroppen på gymmet just nu. Krya på dej. 

 • 24 jan 2019 00:16
  Monqi

  Läste detta efter nästa inlägg. Måste säga att jag blir förbannad! Kunde ingen erbjuda hjälp, de måste ju ha sett hur ont du fick!

  Ett ställe med en receptionist, vad är det för jäkla ställe som inte försöker ordna hjälp??? Och som inte ens vet att det finns bussar i närheten, å där fick du stå i 30 min... jösses, blir så otroligt ledsen för din skull! Va ensam du måste känt dig ❤ pepp i massor!

 • 24 jan 2019 09:04
  gittan52

  Om det var på samma ställe det hände i början av januari så blev det förmodligen inte helt bra…

  Om du inte kan stödja på benet alls idag så skulle jag rekommendera dig att åka till en akutmottagning istället, där man kan röntga eller på annat sätt få fram vad som hänt i ditt ben.

  Så oerhört trist med ett gym som inte hjälper sina kunder när de skadat sig  angry

 • 25 jan 2019 19:41

  Tack allihopa! Ja, det var lite märkligt att ingen i personalen erbjöd hjälp. Jag ringde 1177 sen på kvällen som sa att jag skulle avvakta och att det förmodligen var muskelbristning som jag trodde. Jag vilade bara hemma igår, kunde knappt stödja på foten. Kändes en aning bättre idag men jag ringde och fick tid hos sjukgymnast direkt. Jag linkade dit och han sa också att det verkade vara en muskelbristning. Han tejpade vaden och gav mig några övningar. Det bör bli bättre inom 3 veckor sa han och att jag ska försöka gå och röra på foten, benet fast det gör ont. Känns skönt att det inte verkar vara något allvarligare fel och jag hoppas det blir bättre snart. Jag är lite orolig och fundersam då jag fick samma fel två  gånger inom 3 veckor men sjukgymnasten gav ingen förklaring. Jag skulle ringa dit nästa vecka och meddela hur det gick. 

  Senast uppdaterad 25 jan 2019 19:43

Logga in för att skriva en kommentar.