icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577579
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
29 juli 2014 09:46
4

Sista veckan och planering

Den här veckan är sista veckan som sporthallen har öppet och sen har de stängt till 4 september. Det upptäckte jag bara för en vecka sen drygt och detta är inte bra nyheter för mig som ändå har haft lite ofrivilliga uppehåll i träningen sista tiden (pga resa mm) och "började om" förra veckan. Jag var inställd på att komma igång nu och träna som vanligt två ggr i veckan samt styrketräning som jag precis startat med även det två ggr i veckan. Jag ville allså intensifiera och variera träningen mera. Känns som det är dags. Efter att ha gympat nu nästan ett år (samt alla dagliga promenader) så är jag ganska tränad och nu även normalviktig och det känns som att nu kan jag börja fokusera på uthållighet, smidighet och styrka mera än viktminskning. Pga knät blev det aldrig så att jag började jogga som jag hade tänkt i vårvintras så jag har bra kondition på det viset att jag kan promenera raskt utan ansträngning men jag har inte uthålligheten - tror jag - då jag inte har hållit på med nån högintensiv träning (mera än gympan). Mitt huvudmål har ju också varit att hela enkelt träna regelbundet och komma i bättre form, jag har inte haft större krav på mig än så, promenader har varit tillräckligt och gympan blev som grädde på moset. Men nu så känner jag att jag har energi och ork och framförallt lust och vilja att träna mera och bli starkare, uthålligare och smididare.  Men det blir inte alltid som man tänkt. En dryg månad stänger sporthallen, vad himla snopet. Man kan träna själv, jag vet, men tyvvärr så brukar jag inte komma mig för att göra det. Ja förutom promenader som jag verkligen älskar. Men jag kommer mig aldrig för att göra armhävningar, sit ups och grejer själv. Jag gillar organiserad gympa.

Därför ska jag först och främst utnyttja den vecka som är kvar. Igår var jag på funktionell konditionsträning. Idag ska jag försöka hinna till styrketräningen och så hoppas jag även göra funktionell konditionsträning och styrketräning på torsdag. Varför jag låter så vag är att just denna vecka har jag mycket att göra igen. Jag ska resa bort på en till jobbintervju på onsdag (ja jisses det är ju redan imorgon!) och jag måste planera och förbereda det hela. Sen ska jag hux flux få besök från Sverige på fredag och en vecka framåt av en vän, eller rättare sagt en gammal beundrare... Detta var inte inplanerat så jag känner att det är en hel del jag måste fixa innan dess. Han har doch tydligen också börjat träna mycket så jag hoppas att vi kan motionera en del trots besöket.

Sen funderar jag starkt på att skaffa en cykel. Trots alla branta backar här. Jag skulle om inte annat kunna ta cykeln med mig ner efter floden Mosel och cykla där för där är det mest platt. Där går det fina cykelleder också tror jag mellan alla de vackra byarna/städerna utefter floden. Så det är en idé. Jag har dock inte lust att köpa nån dyr cykel då jag inte ens vet om jag ska stanna här, hur länge osv så jag måste fundera på vart jag ev kan hitta en begagnad.

Ha en bra tisdag! :)

Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar.