icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615834
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 juli 2014 20:16
4

Shoppat som ett jehu och intervjuförberedelser

Det var bara att kasta sig på bussen och åka till stan och i hast leta kläder till jobbintervjun imorgon. Jag fick inbjudan då jag var i Sverige och det var så precis att jag kom hem idag och har intervjun i en stad ca 3 timmar bort imorgon. Nu börjar det bli lite rutin att leta kläder till intervjuer, så gott som varje gång har jag gått ner så pass mycket i vikt att jag inte kan ha förra uppsättningen... Hmm, ja det blir dyrt men vad ska man göra. I alla fall så blev jag glad då jag stod och provade några kavajer vid en spegel och biträdet kom fram och sa att storlek 40 passade bättre än 42. Allt jag köpte var i storlek 40 idag. Tänka sig. Nu ska jag göra hårinpackning för jag fick se att mitt hår blekts otroligt mycket hemma i Sverige och det känns så risigt på nåt vis. Vad typiskt att jag märkte det för sent, så jag hinner inte gå och klippa mig. Men det kanske inte är så farligt. Jag är så trött nu så jag kan mycket väl se i syner. Jag måste printa ut information om arbetsgivaren också som jag kan läsa på tåget imorgonbitti för det hann jag inte idag. Hmm, min plan att lägga mig senast klockan 22 för att hinna sova tror jag inte håller. Jag har sovit så lite senaste nätterna pga att jag varit på resande fot så det vore ju bra att få en god natts sömn före intervjun.

Ha en trevlig kväll!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 14 jul 2014 20:31
  Tita

  Lycka till!

 • 14 jul 2014 21:54

  Tack ska ni ha! :)

  Aries, din soldans gick ju bra så det låter lovande! laugh

 • 15 jul 2014 00:14

  Håller tummarna smiley lycka till

  smiley

 • 15 jul 2014 06:01

  Tack tack mormor55!

Logga in för att skriva en kommentar.