icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1277695
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
8 juli 2015 09:41
2

Semester!

Äntligen har jag semester! Det har varit jäkt ända in i det sista, jättemycket att göra på jobbet. Jag har jobbat mycket övertid också. Jag är totalt slut och har varit mer eller mindre däckad sista tiden när jag kommit hem från jobbet.  Jag har haft besök två helger i rad också så jag har inte kunnat vila på helgen heller. Nu måste jag försöka att varva ner, fast jag har på programmet att resa hem till mina föräldrar redan imorgon för ett födelsedagsfirande. Annars nu då jag har ledig så måste jag fixa med alla mina saker och flyttlådor, det är nummer ett. Känns inte så kul men måste göras. Känns ärligt talat urjobbigt och trist. Det trista är att jag måste göra allt själv. Jag inbillar mig att det skulle bli som ett kul projekt om min särbo hjälpte till, om man gjorde ett ryck en vecka, men helt ensam så känns det bara tungt och motigt. Jag känner ingen glädje. Jag har fått hit ett lass till nu som jag ska packa upp. Men jag är så utmattad så jag orkar ingenting. Jag känner mig på gränsen till utbränd, eller är jag det rentav, jag vet inte. Jag orkar knappt tänka.

Matrutinerna har tyvärr varit upp och ner sista tiden och foten är bättre men inte helt bra så jag kan inte gå så långt, då får jag sån värk. Jag hoppas verkligen foten blir bra snart.

Pepp pepp! laugh

 

Kommentarer

  • 8 jul 2015 10:44
    wilda16

    Hej Mosel. Tänk om man kunde hjälpa dig med dina flyttlådor. Det känns som om du behöver ett handtag. Jag vet inte var du bor, i din precentation står det utlandet. Det finns säkert någon eller några i MD som jättegärna skulle ställa upp. Om du ändrar utlandet till den ort där du bor får du säkert mail från följare som gärna hjälper dig.

    Pepp till dig och hoppas att allt löser sig för dig snart. 

  • 10 jul 2015 10:02
    Tack wilda16 det var snällt sagt men jag måste försöka klara mig själv. I sinnet bor jag nog kvar utomlands där jag vill vara men i verkligheten befinner jag mig i Norrland.

Logga in för att skriva en kommentar.