icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273237
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 april 2014 07:55
8

Sakta men säkert minskar måtten

Jag har brukat mäta kroppsmåtten ungefär en gång i månaden men nu har jag inte mätt sen i februari (ca 6 veckor sen) pga att jag pendlat ganska mycket i vikt. Jag har dock gått ner ca 4 kilo sen senaste gången jag mätte mig. Under de här 6 veckorna så har jag minskat mest i midjan -3 cm. Då midjemått var det som tog längst tid att få det minsta resultat i så är det roligt då jag nu totalt minskat -15 cm i midjemått. Plötsligt har jag också minskat lite extra i lår och knämått, -2,5 cm på 6 veckor. Bystmåttet har av någon anledning ökat med en cm (!). Nu efter totalt knappt 7 månader väger jag ca 27 kg mindre. Stuss- och bystmått minskar mest. De enda mått som stått helt stilla sen i februari är måttet under bysten samt armmåttet av nån anledning. Totalt minskade mått sen september: Stussmått, -19 cm Midjemått, -15 cm Bystmått, -19,5 cm Under byst,-15 cm Lår, -13,5 cm Arm, -9 cm Knä, -5,5 cm Hals, -6 cm Fotled, -2 cm När jag tittar på måtten kan jag knappt fatta att det försvunnit nästan 2 dm från stuss och byst. Och att halsen minskat med -6 cm låter ju också jättemycket??!! Nu är det bara att kämpa vidare! Ny dag, nya friska tag! Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 2 apr 2014 07:58
  MJoon
  Helt fantastiskt! bra kämpat!
 • 2 apr 2014 08:00
  Tack så mycket [KURSIV]MJoon[/KURSIV]! :)
 • 2 apr 2014 08:23
  Grattis till ett bra jobb
 • 2 apr 2014 08:24
  amw66
  imponerad av dina fina resultat! 😄
 • 2 apr 2014 08:55
  Tita
  Du är väldigt, väldigt duktig och du kommer att nå ditt mål!!!!!!! pepp peppppppp
 • 2 apr 2014 09:48
  Grattis vilka fantastiska resultat!
 • 2 apr 2014 10:59
  Stinta
  Bra kämpat! Fantastiska resultat :)
 • 2 apr 2014 14:02
  Tack så mycket allihopa! [KURSIV]chris48[/KURSIV], ja, det är nog lite individuellt hur viktminskningen "tar". Jag är äppelformad så det mesta av min övervikt satt/sitter på magen så det är väl naturligt att det också försvinner där först (stuss). Sen hade jag ju en stor övervikt, 33 kilo över övre gränsen på normalvikt så det har också säkert betydelse för när viktminskningen börjar "ta" på resten av kroppen. När jag började med viktminskningen tog det ca 3 månader innan det syntes nånting alls på midjemåttet (trots att jag gick ner ca 15 kg) medan stussmåttet minskade rejält. Från och med nyligen verkar det börjar "ta" lite mera runt om överallt. Mina skor har också börjat glappa. Tyvärr mätte jag aldrig fötterna från början så jag vet inte hur mycket de minskat men det blir att köpa helt nya skor. Några har jag redan varit tvungen att byta ut, resten avvaktar jag lite med så jag ser vilken storlek jag får, är ju inte i målvikt än.

Logga in för att skriva en kommentar.