icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745637
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
21 juli 2014 08:46
5

Så underbart lätt och så lycklig

Jag känner mig så underbart lätt, det är helt obeskrivligt. Lätt som en fjäril. Det känns i hela mig hela tiden, vad än jag gör och jag förundras fortfarande och fylls av sån glädje att det är sant, jag har faktiskt gått ner över 30 kilo och slipper bära omkring på den lasten mera. Jag njuter av att bara vara och känna mig så lätt. Känner mig lycklig. Ja, jag är inte i normalvikt än men ett kilo ifrån är härligt nog.

Ha en bra måndag allihopa! Jag ska ha tre prov idag laugh Får se om jag är lika lycklig då laugh Har vrålpluggat men ändå inte hunnit med så mycket som jag velat, man måste ju sova lite också.

Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 21 jul 2014 09:17

  Grattis! Det är verkligen bra gjort. 

  Lycka till med proven!

   

 • 21 jul 2014 09:24
  Tita

  Du har all rätt att känna dig lycklig, stort grattis. 

  Lycka till med dina tester!

 • 21 jul 2014 11:45

  Riktigt roligt att läsa, starkt jobbat! 

  Lycka till med dina prov! :)

 • 21 jul 2014 14:01

  Tack så mycket allihopa! laugh

  Proven gick ganska bra. Det var fyra olika delprov på 1 timme och 45 minuter, ett prov mer än jag visste om... Det värsta är tidspressen, att hinna skriva klart innan tiden är slut för varje delprov. Man måste klara minst 60% i varje delprov annars kuggas man på samtliga delprov. Det var rätt svårt men klarar mig gör jag, frågan är bara med vilket betyg.

  Sspirit, jag följer gådieten och mäter, räknar ingen mat men äter nyttigare och motionerar mycket. Om du är intresserad av att läsa mera om detta se tidigare inlägg, tex detta: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

 • 21 jul 2014 14:39

  Ja, promenader är underskattat av många som tycker det är för "dålig motion" men pinnar man på och går varje dag så blir det många steg i veckan, i månaden, per år... och man får mera energi av promenaderna som i mitt fall har lett till att jag även började med gympa i alla dess former. Jag har förstås även ätit sunt och det är viktigt med den kombinationen sund mat/motion, men jag tackar framförallt promenaderna för min lyckade viktminskning laugh Javisst ett stort plus är att det jättehärligt att promenera också! Lycka till med din rehabilitering och viktminskning. Ett steg i taget, en dag i taget. Det går! Pepp pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.