icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

711430
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. I somras (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normaltvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här:http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019 och kanske till och med vara lite snabbare än sist?! :)
15 april 2019 10:04
7

Resultat första veckan - rivstart

Nu har det gått en vecka sedan jag började om med viktminskning. Jag har ju tidigare aldrig räknat kalorier utan har gått ned i vikt genom att äta det jag tyckt varit "rimligt" och det har jag ju lyckats bra med..Nu hade jag svårt att komma igång igen och kände att jag ville testa något nytt åtminstone i början. Jag fick då för mig att testa 800 kalorier om dagen i 8 veckor. Jag räknar ut det själv genom att slå upp antal kalorier på det jag tänkt äta. Det gick bra första dagarna men sen har jag faktiskt fuskat två dagar och ätit mer men så återgått till planen. Jag har ändå gått ned 2,9 kg första veckan! Det var ju bra resultat! Jag har pronenerat som vanligt minst en timme om dagen. Nu får vi se hur det går andra veckan med påsk och allt. Jag funderar på att hålla mig hemma och inte hälsa på släkt då jag är så lättfrestad åtminstone i början av min omstart (plus att jag ju fortfarande tyvärr lider av utmattning så jag orkar nog inte åka dit ändå).

Ha en trevlig måndag!

Pepp, pepp! 

Gillar

Kommentarer

 • 15 apr 2019 10:34

  Oj, nästan tre kilo är ju jättemycket! Det kallar jag rivstart smiley

 • 15 apr 2019 12:24

  Wow, grattis! laugh

 • 15 apr 2019 13:51
  paloma

  Vilket raketstart, grattis👍

   

 • 15 apr 2019 16:23
  LissaLo

  👍

 • 15 apr 2019 20:55

  Tack! Ja, det var verkligen bra. smiley

 • 15 apr 2019 21:27
  Bella50

  Varmt grattis...fortsätt så nu. Pepp ✌️

 • 15 apr 2019 22:18

  Tack Bella! 

Logga in för att skriva en kommentar.