icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1025547
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 januari 2016 11:06
6

Resultat första veckan

Nu har jag ätit totalt sunt i en vecka och promenerar totalt 1,5 timme om dagen till och från jobbet. Jag sa igår att besöket i helgen gick bra men jag upptäckte en liten viktökning idag ändå. Funderar lite vad det kan bero på då vi ätit sunt hela helgen förutom två glas vin som jag räknade in i dagsintaget. Kanske det ändå blir någon rubbning där med alkoholen. Hur som helst så är den här första veckans resultat att jag har gått ner 1,3 kg så det får jag väl vara nöjd med :)

Ha en bra måndag!

Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 18 jan 2016 11:29
  paloma

  Grattis till ett så stort minussmiley

  Vätskebalansen i kroppen kan ha stor betydelse, jag kan öka över 1 kg över helgen.

 • 18 jan 2016 11:38

  Oj oj, -1,3 är ju jättebra jobbat! Helger kan vara lömska, döm inte vikten utefter det. Helheten är ju kanon!! Grattis! :D

 • 18 jan 2016 12:25
  gasten

  Grattis till viktminskningen !

 • 18 jan 2016 16:32
  aregnisw

  Grattis va härligt yes

 • 18 jan 2016 18:07
  Bella50

  Toppresultat 🌹👍

 • 18 jan 2016 18:44
  Tack ska ni ha :-) Ja, det känns som en bra nystart :-)

Logga in för att skriva en kommentar.