icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662051
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 december 2013 20:10
5

Resultat femte veckan av "min egen julutmaning 2013"

Nu börjar det närma sig slutet på julutmaningen. Den här veckan har det av någon anledning inte gått lika bra som det tidigare gjort. Alla pass var inställda på sporthallen där jag vanligtvis tränar (pga av nåt mästerskap) så det har blivit mindre motion än vanligt. Annars har jag promenerat dagligen som vanligt. Det blev i genomsnitt knappt 2 timmar och 30 minuter per dag denna vecka. Jag har ätit sunt som vanligt och inte fuskat nånting alls på hela veckan och vet inte vad det beror på att jag gått ner mindre denna vecka. Kan gympan göra så mycket tro? Jag har ju gympat 4 pass, totalt ca 6 timmar per vecka på sistone men alltså då inte denna vecka. Men det är ju minus på vågen i alla fall så man får väl vara nöjd ändå. Så här ser resultatet ut: Vecka 45: 88 kg Vecka 46, 86, 6, -1,4 Vecka 47, 85,5, -1,1 Vecka 48, 83,6, - 1,9 Vecka 49, 81,9, -1,7 Vecka 50, 81,3, [FET]-0,6[/FET] Kämpa på! :)

Kommentarer

 • 16 dec 2013 20:21
  maemal
  Ibland står vågen still fast man gör allting rätt och ibland rasar kilona fast man har "fuskat". Man får se det i ett längre perspektiv. Om man äter bra och kanske mindre och dessutom tränar så kommer kilona att försvinna sakta men säkert. Så har det varit för mig i alla fall. Det går inte spikrakt neråt. 0,6 kg är rätt mycket fett om du tänker att det motsvarar ett halvt paket smör lite drygt :) Fortsätt kämpa! Pepp!
 • 16 dec 2013 21:25
  Tack så mycket [KURSIV]maemal [/KURSIV]:) Ja, ibland är det svårbegripligt. Men ja allt som är minus är ju ett plus (när det gäller viktnedgång) :)
 • 16 dec 2013 22:10
  Men du har ju gått ned jättemycket sedan du började. Det skall du vara stolt över. Och som mosel säger det blir nog att ibland så går det "I stå". Jag ser ju att du går långsamt men säkert ned varje vecka så det är nog ingen fara att det går lite sämre en vecka. Du är ju jätteduktig med motionen. Du får så många andra fördelar av att motionera och äta bärttre. Och Rom byggdes inte på en dag.
 • 17 dec 2013 00:41
  calice
  pepp! att du hinner med så mycket träning är ju superbra!!
 • 18 dec 2013 11:30
  Tack tack [KURSIV]mamselle [/KURSIV]och [KURSIV]calice [/KURSIV]:) Någon riktig platå är det ju inte då jag fortfarande går ner i vikt, står ej helt still. Ja, jag är nöjd att jag motionerar rätt mycket och det känns ju i kroppen och syns på kroppsmåtten också. Man får ta ett steg i taget :)

Logga in för att skriva en kommentar.