icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1744325
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 september 2019 13:20
4

Resultat efter semestervecka

Jag har varit bortrest en vecka och trodde att det skulle fungera bra med maten, att äta rimligt och hålla vikten. Jag trodde det ända tills jag kom hem och fick en chock när jag klev på vågen. Jag klev på och av vågen flera gånger och har svårt förstå resultatet.+4,3 kg! Hur är det möjligt på en vecka? Man kan tro att jag har frossat men det har jag absolut inte utan jag har ätit rätt sunt tyckte jag.

Jag måste ta ett djupt andetag och begripa hur det kan ha blivit så mycket. Jag har ätit egen sund frukost men ätit lunch och middag ute. Den stora skillnaden är att de serverar bröd till varje måltid och jag blev för frestad och har ätit det så det har blivit mer mat än vanligt. Annars har jag ätit sallader, kyckling, omelette och det har ibland serverats lite ris eller pommes frites (2 gånger) till men bara en liten portion. Jag har också druckit ett glas vin till middagen. Sen har de bjudit på (små) efterrätter flera gånger, glass eller en liten kaka. Jag köpte också själv glass en gång. Jag inser att jag ätit mer än jag gjort när jag håller på med viktminskning men jag kan inte förstå att det kan resultera i +4,3 kg. Jag har promenerat men mindre än vanligt. Jag har simmat en del i havet.

Det här känns inte bra. Jag borde ha gjort en plan innan och bestämt mig för att tex helt utesluta bröd och efterrätter. Jag undrar hur det ändå kan ha blivit så mycket. Kanske maten innehåller mycket osynliga kalorier?

Nåja, det är inget att göra åt detta nu mer än att precis som jag gjorde, direkt börja äta sunt igen när jag landade i Sverige och fortsätta med 800 kcal om dagen. Jag ska lära mig av detta misstag inför nästa resa och jag ska bevisa för mig själv att jag nu direkt kan fortsätta på min plan för viktminskning och inte nedslås för mycket. Fast inte är det kul. Semestern var ju härlig men jag hade ju gärna offrat bröd och efterrätter och nåt vinglas om jag kunnat hålla vikten. Det borde finnas en bärbar våg att ta med sig på resa så man kunde hålla koll... Men det kanske finns?

Det är bara att kämpa på. 

Kommentarer

 • 16 sep 2019 14:07
  Emmi11

  Kolhydrater binder vatten så jag tror att det mesta beror på glassar och kakor...

  Nu när du är hemma och på banan igen så kommer förhoppningsvis vattnet att försvinna fort igen.

  Pepp!

 • 16 sep 2019 19:17

  Jag gick upp nästan exakt lika mycket när jag varit i Turkiet en vecka på all inclusive, men då tillät jag mig verkligen att ära ALLT och köpte dessutom glass, chips och godis utöver det som var ”gratis”.

  De där kilona försvann fort igen, på mindre än en vecka om jag minns rätt, när jag började äta ”normalt” igen. 

  Det blir nog likadant för dig ska du se!

  Pepp!

 • 16 sep 2019 19:32
  ulla165

  Jag är också 'kolhydratkänslig' och vet att mjölmat och socker kan ställa till det för mig. Nu har du haft en skön semester. Du har laddat batterierna, så det har nog varit värt att njuta av ledigheten och lite Xtra kolisar. Och du åker ju inte på semester varje vecka eller månad. Jag tror som Emmi att du tappar kilona ganska så fort när du nu skippar en del av dessa kolisar.

 • 16 sep 2019 20:19

  Tack för kommentarer och pepp! Ja, jag hoppas kilona försvinner ganska fort. 

Logga in för att skriva en kommentar.