icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1096840
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
9 januari 2021 15:34
2

Resultat efter helgerna

Nu är jag hemma igen efter 2,5 vecka hos mamma respektive pappa över jul/nyår/trettondagen. Det blev en annorlunda jul som för alla pga Corona men vi kunde ändå ses så det var ju trevligt. Som vanligt göder föräldrarna upp mig på julmat och julkakor mm och det behövs sannerligen inte men ändå sker det varje år. I år hade jag lite svårare att stå emot frestelserna också tycker jag.

Jag har fortsatt att promenera mycket i alla fall. Det var en vecka det blev lite men annars har jag kört på så det är ju bra. Har dock känt att jag gått upp i vikt och när jag skulle byta om till jeansen fick jag inte på mig dem!

Vare sig mamma eller pappa har en våg så jag bävade imorse när jag nu här hemma klev upp på vågen för första gången på länge. Resultatet är plus 2,4 kg. Ja, vad ska man säga, det är ju inte bra men jag får ta nya tag igen. Det känns tråkigt att jag inte klarade att gå ner i vikt 2020 men mycket var ju upp och ned. Nu ska jag starta om med 800 kcal om dagen och jag ska gå ner till normalvikt i år!

Ha en trevlig lördag allihopa och pepp, pepp, vi kämpar på! 

Gillar

Kommentarer

 • 9 jan 2021 19:50
  Bella50

  För mig är det oftast " lätt fånget- lätt förgånget " efter friflygningar.

  Om nu din " semester" blev lyckad kan det "vara värt det" i viss mån.

  Du är snart tillbaka .Pepp från mig.✌️

 • 9 jan 2021 20:49

  Tack, tack! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.