icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662040
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
19 december 2013 17:00
11

Resultat av "Min egen julutmaning 2013"

Jag avbryter nu "Min egen julutmaning 2013" tre dagar i förväg för jag ska snart resa till Sverige och kommer varken ha tillgång till digital våg eller internet. Denna vecka har gått sådär. Det har blivit lite jäktigt så här före jul och jag har tyvärr fått lite mindre tid över till promenader och gympa men jag har i alla fall gympat 2 ggr. Sen så föll jag för frestelsen i måndags och åt både pizza och chokladbrownie. Men jag har faktiskt gått ner i vikt ändå på en halv vecka. Jag nådde inte mitt högt ställda mål för de här 6 veckorna (10 kg) men jag är ändå nöjd. Jag har kämpat i alla fall och så länge det blir minus får man vara glad. Så här ser resultatet ut: Vecka 45: 88 kg Vecka 46, 86, 6, -1,4 Vecka 47, 85,5, -1,1 Vecka 48, 83,6, - 1,9 Vecka 49, 81,9, -1,7 Vecka 50, 81,3, -0,6 Vecka 51, avbruten torsdag tre dagar i förväg, 80,6, [FET]-0,7[/FET] (Skulle jag mot all förmodan få tag på digital våg på söndag eller måndag ska jag väga mig och se hur läget är då) Totalt har jag alltså gått ner 7,4 kg på 5,5 vecka. Det känns jättebra. Det känns i hela kroppen att jag är lättare och kläderna sitter löst, en del är rejält för stora. Blir nog att inhandla nya kläder snart. Jag har totalt gått ner 17,4 kg sen i höstas (14,5 veckor). Jag är så glad över det. Nu har jag i och för sig ca 23 kg kvar till målvikt men det känns som att det inte kommer att bli nåt problem. Jag är på väg och tar en dag i sänder. Sockerdemonen som landade i måndags har jag hållit stången sen dess :) Jag har inte ens druckit en enda glögg eller pepparkaka än och det känns helt ok! :) Nu kämpar vi vidare! :)

Kommentarer

 • 19 dec 2013 17:05
  Fan vad grym du är! Grattis fantastisk viktnedgång! :)
 • 19 dec 2013 17:11
  Tack så jättemycket [KURSIV]Ladyfat[/KURSIV]!! :)
 • 19 dec 2013 17:54
  Grattis till en bra viktnedgång, det är ju toppen. god Jul.
 • 19 dec 2013 18:27
  Donnina
  Fantastisk viktnedgång du gjort på så kort tid, GRATTIS! Hoppas julen i Sverige blir GOD !
 • 19 dec 2013 20:02
  lenaek
  Grattis till viktnedgång, super duktig. Pepp!!!!
 • 19 dec 2013 21:07
  Tack så mycket allihopa! God jul! :)
 • 19 dec 2013 22:24
  Ja inte är det lätt att resa och få i sig rätt mat. Ibland finns det ingen annan mat än fel mat att äta och inte går det att släpa på matlåda med sig på flyg heller. De får ju spader vid första lilla vätska. Och alla länder gillar inte mat heller. Ibland får man äta det som finns så det är ju fint att du lyckas så bra även under dessa förutsättningar
 • 22 dec 2013 06:47
  Kickila
  Grattis till din viktnedgång, du är en förebild i min viktresa, härlig känsla när man känner sig piggare det är ju super... må så gott, God Jul önskas
 • 22 dec 2013 17:38
  Tack, tack :) Ja, nu är jag i Sverige och det går väl sådär med maten men jag har i alla fall promenerat 1,5 timme om dan hittills. God Jul! :)
 • 22 dec 2013 18:07
  Jösses, du var på hugget. Har ni bra väder där du är? Här är det lerigt och halt för de har kört iväg sockerbetor så det är lera på vägarna och de har röjt i min promenadpark så allt är uppkört så det går inte att gå där med mindre att man går med gummistövlar. Hm..varför städar de inte efter sig kan man undra. Grenar över stigarna osv. Du är tapper som nobbar glögg och pepparkaka. Det blir lätt att pepparkakshanden dyker ner i burken om och om igen. Det är som popcorn. Man slutar inte förrän burken är tom. Åtminstone gör inte jag det. I min värld finns inte ordet lagom, det är allt eller inget. Och det innebär att inga pepparkakor får vara synliga inom räckhåll. Inte hos mig
 • 27 dec 2013 12:09
  Det gick bra innan jag kom till Sverige men nu har jag blivit frestad att äta både det ena och det andra men jag [UNDERSTRUKEN]försöker [/UNDERSTRUKEN]att äta med måtta i alla fall. Men det har blivit både fikabröd och godis nu... Och jag har en dryg vecka kvar här hemma... Men det är bara att ta nya tag. Ja, det är halt här också tyvärr.

Logga in för att skriva en kommentar.