icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
5 maj 2019 09:23
8

Resultat 4 veckor

Nu har jag ätit sunt i 4 veckor och jag har som jag har nämnt i tidigare inlägg testat något nytt för mig och kört högst 800 kalorier om dagen. Jag räknar själv ut kalorierna på det jag tänker äta. Jag har fuskat flera gånger bland annat över Påsk och totalt under månaden gått Upp vissa dagar totalt 2,8 kg! Trots detta har jag gått NER 6,6 kg från ursprungsvikten på 4 veckor. Om jag inte hade fuskat hade jag nog alltså gått ned 9,4 kg. Jag är dock förstås nöjd med - 6,6 kg. Det gäller att vara envis och inte ge upp. Nu fortsätter jag 4 veckor till!

Ha en härlig söndag!

Pepp, pepp! 

Gillar

Kommentarer

 • 5 maj 2019 11:16
  gasten

  Det var bra jobbat!

  Men 800 hade jag inte klarat, risken är ju att man inte får i sig alla näringsämnen!

  Jättebra viktminskning, pepp pepp 👍!

 • 5 maj 2019 12:14
  aregnisw

  Visst är det härligt att kunna äta 800 kalorier jag höll på i 8 veckor men ska nog påt igen nu efter helger m m. smiley

  Att man äter efter 800 kalorier betyder ju att man kör efter ett visst schema jag kör tillsammans i en grupp på Facebook samt att jag införskaffat boken 8/800 skriven av Cathrine Shuck samt blodsockerdietet av Mosley där får man i sig de näringsämnen man behöver och mätt blir man också. Sedan mår man så mycket bättre en av alla fördelar.

  Men alla måste ju får göra och äta som den vill men man ska inte tro att man svälter sig och får näringsbrist då har man inte läst på. 

  Senast uppdaterad 5 maj 2019 15:07

 • 5 maj 2019 12:19
  Bella50

  Grattis till bra minus 💐👏👏

  Säger nog som gasten...800/dag...finns inte på min karta. 🥴

  Jag äter nästan alltid över 2000 kcal / dag...men hävdar att jag fixar till vikten via en bra E%- balans. 

  DET är min modell...som passar min kropp och liv.

  pepp från mig 👍

   

 • 5 maj 2019 14:43

  Att äta så lite kalorier är inte bra för kroppen och den kommer vänja sig vid denna låga energinivå. 1200kcal cirka behöver kroppen för att gå runt så att säga om man väger normalt och rör sig vardagsmässigt. Tycker du ska öka på ditt näringsintag men kanske gå en rask promenad också.

 • 5 maj 2019 14:52
  piaan55

  Mosel: Du ger inspiration. Grattis till viktnedgången.
   Pepp
  Jag äter nu ca 1200 kcal per dag.
  Har nu gått från 5:2 (2 dagar) i veckan och 15:9 (ät fönster kl 10:00 – 19:00). På uppdrag av dietist o äkare, eftersom jag motionerar en del. Gick från 5:2 för att dessa dagar stressade mig lite.
  heart

 • 5 maj 2019 16:17

  Tack för era kommentarer och pepp! Jag äter varierat och nyttigt som man ska göra.  800 kcal om dagen är ju en känd diet som också finns här på matdagboken så det är inget jag hittat på. Kroppen vänjer sig inte vid färre kalorier, det är en skröna. Jag promenerar fortfarande minst en timme varje dag som jag alltid gör. Jag tycker det är kul att testa något nytt. 

 • 5 maj 2019 17:26

  Fortsatt lycka till de kommande 4 v. De första 4 gav ju ett strålande resultat!!🌹

 • 5 maj 2019 19:40

  Tack! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.