icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577512
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
19 oktober 2014 15:09
6

Reaktionen första dagen på jobbet

Nu är det 3,5 vecka sen jag var åter på jobbet igen efter 3 år utomlands. Då jag kom in i fikarummet på förmiddagsfikat där de flesta såg mig för första gången på i alla fall två år då jag hälsade på senast så utbrast en kollega -Wow, vad smärt du är och vad fina stövlar du har! (Det var de långa stövlarna jag köpte utomlands som jag berättat om tidigare) Flera kollegor nämnde att jag var smalare och måste ha gått ner mycket i vikt. Några andra sa ingenting om det men det kändes jätteroligt! Nu har jag väl sen dess tyvärr gått upp lite. Jag har inte vägt mig alls men jag känner det i kroppen. Jag har inte motionerat på en månad mer än nån enstaka promenad. Det har varit urstressigt med flytten och så allt strul med lägenheten och allt. Jag håller fortfarande på och packar upp, det är flyttkaos i lägenheten, kartonger överallt. Men bara jag kommer i ordning ska jag ta nya tag.

Förresten så nämnde jag för mina kollegor att jag motionerar jättemycket nu och berättade hur mycket jag gympat etc och funderar på vart jag ska gympa nu. En av kollegorna gav mig sedan en kupong där man får prova på att träna gratis i 2 veckor på ett ställe i stan.

Synd att jag blivit så superförkyld, har varit jättesnuvig och haft hosta nu i drygt 1,5 vecka. Det har varit en jobbig tid men nu börjar jag steg för steg få saker i ordning.

Ha en trevlig söndag!

Pepp pepp! :)

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 okt 2014 18:12

  Vad kul att de talade pm att de såg att du har blivit smalare. Jag tänker att även om du inte motionerat  så har du utövat motion genom all uppackning av kartonger och flyttningen du har gjort. Det är också motion. Jag tänkte på det igår när jag höll på med en till städning och bortplockning inför vintern. Det är faktiskt väldigt ansträngande så visst har du förbrukat kalorier den senaste tiden.

  Kram Margitta!

 • 19 okt 2014 19:45

  Vad kul att några jobbkompisa såg att du gått ner i vikt yes vi har ju pratat om hur dåliga folk är på att uppmärksamma det och hur konstigt det känns när det är så uppenbart som det måste vara på dej som tappat så mkt. smileyyes. Vad bra att du fick ett prova på erbjudande på gym. Som Margitta skriver så har du haft mkt träning bara genom att flytta och du är snart igång igen.

  Krya på dej smiley

 • 20 okt 2014 05:27

  Lycka till o hoppas du snart kommer igång med träningen. Det är ju det mest effektiva sättet att få ner stressnivåerna. Men det funkar ju inte att träna när man är sjuk. Krya på dig!

 • 20 okt 2014 08:00
  Tita

  Hoppas att du kommer igång med promenader i allafall du kanske behöver komma ut och rensa huvudet från allt tråkigt som varit så orkar du bättre ta tag i dem sedan.

  lycka till och det är så roligt att du är tillbaka och bloggar.

 • 20 okt 2014 22:06

  Tack så mycket allihopa. Tyvärr känner jag i kroppen att jag gått upp i vikt men jag har inte vägt mig så vet inte hur mycket. Det har varit så intensivt, allt har bara gått runt, runt och förkylning på det och jag längtar tills allt lugnat ner sig lite. Jag har två helger framåt uppbokat också och kanske min mamma kommer hit igen och hjälper mig också med flyttstök. Jättebra men samtidigt är det så intensivt och jag får ingen tid över till mig själv, jag får varken tid att vila eller till motion. Jag är så otroligt trött, stressad och känner mig utmattad efter allt med flytten etc senaste 1,5 månaden. Men jag måste ta nya tag snart. Allt är fortfarande kaotiskt.

 • 20 okt 2014 22:32

  Tack, ja det har varit jättejobbigt men går väl på nåt vis. Ja, jag borde belöna mig på vis efter allt slit, med nånting som uppmuntrar till motion kanske. Men så slut som jag känner mig nu så vore kanske ett besök på ett spa eller liiknande det bästa för jag skulle behöva vila, vila, vila...

Logga in för att skriva en kommentar.