icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1178829
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 februari 2015 17:11
4

Rapport över senaste månaden

Jag har haft extremt mycket att göra sista månaden (också) och tyvärr inte haft tid med internet överhuvudtaget. Jag har mycket på jobbet och sen så har jag fullt upp att hinna med träningen sedan efter jobbet och det blir sena kvällar. På helgerna träffas jag och min särbo de helger han inte jobbar så det är ett evigt farande med tåget. Tyvärr tär de där resorna ganska mycket på mig och det har blivit mindre träning för mig i anslutning till dem för jag får så mycket att hinna med då man är borta en hel helg eller har besök en hel helg och jag blir så utmattad av alltihopa. Jag har i alla fall motionerat någorlunda aktivt och ätit relativt bra även om det inte är lika "perfekt" som tidigare. Jag promenerar och gympar i alla fall och tränar även lite hemma emellanåt. Resultatet är att jag har gått ner 3 kg sen i mitten av januari ungefär. Vad som är svårt är de helger som jag och min särbo träffas så blir det varken precis den mat eller motion som jag skulle vilja även om vi äter rätt sunt och motionerar även då. Han är inte lika "extrem" som jag även om han också vill äta sunt och då försöker vi kompromissa och ha en dag på helgen då vi "får" äta  lite extra gott. Det är väl ok men jag är lite frustrerad att jag går upp det jag gått ner under veckan då jag träffar honom på helgen. Överhuvudtaget så trivs jag inte med särboskapet och det är jobbigt. Jag vill att vi flyttar ihop som vi har talat om förut men han är inte så intresserad av det just nu tyvärr så jag har känt mig ledsen på sistone också. Det känns inte som jag mår så bra. Men just därför så är jag ändå nöjd med att jag gått ner i vikt sen i januari. För att få lite inspiration gick jag också med en månad i Viktväktarna, de hade öppet hus och erbjudande för några veckor sen. Det har inte sagts nåt nytt där tycker jag men det är ändå ganska bra att få gå dit och väga sig, man känner ju att man vill ha gått ner, inte upp så man ska väga in sig där. Sen så har jag varit på jobbintervju igen, det var också lång resa och jäktigt men det gick bra och jag hoppas så på positivt besked.

Hoppas det går bra för er!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 18 feb 2015 19:05
  Tita

  Det låter som om du har mycket runt dig nu. Ta det lungt annars orkar du inte fokusera på din vikt.

  pepp på dig!

 • 18 feb 2015 20:26
  Krusmor

  Var rädd om dig! Kram!

 • 18 feb 2015 23:16

  Peppkram!

 • 19 feb 2015 16:52

  låter som du ändå är på rätt spår igen, minus tre kilo sen januari det är ju jättebra.

Logga in för att skriva en kommentar.