icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1442882
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 december 2014 16:15
3

Promenad i dagsljus

Fick i alla fall till en promenad idag på dryg en timme, inte så långt men då jag knappt gått nånting alls på sistone så är det ganska bra i alla fall och det kändes uppfriskande och härligt att få lite dagsljus. Försöker motivera mig att börja med mina dagliga promander igen.

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 13 dec 2014 16:28

  Mitt råd til dig är att försöka hitta det positiva igen som denna promenad du skriver om och det finns mer. Det finns några tänkvärda ord i ett talesätt att man ska lägga energin på det det man kan förändra. Du ville inte flytta men var tvungen för vi måste ju kunna försörja oss. Förstår att du saknar mycket men utforska det nya du  har kommit till. Det måste ju finnas något sätt att träffa människor på och inte vara så ensam. Tänk efter lite.. Du har fantasi och är driftig så jag är övertygad om att du kommer att kunna förändra din situation. Ha det så bra idag och många varma tankar !

 • 13 dec 2014 21:13
  Tita

  Heja på dig bra att du tvingar ut dig för då kommer dagsljuset att göra under ska du se!

  Pepp på dig!

 • 14 dec 2014 21:21

  Tack tack :)

Logga in för att skriva en kommentar.