icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1033076
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
24 januari 2016 13:10
3

Plötsligt en massa rynkor!

Hjälp, jag blev lite förskräckt då såg mig i spegeln nyss. Jag har fått en massa rynkor i ansiktet! Jag har gått ner ca 3 kg på två veckor och det verkar som huden inte hängt med! Jag har druckit mycket vatten som jag fått för mig är viktigt för att huden ska "följa med " men det verkar inte ha funkat än i alla fall. Minns inte att jag hade det problemet sist då jag gick ner i vikt. Det är verkligen inte kul att se mig själv i spegeln. Har någon något tips? Jag hoppas verkligen inte att de förblir! Hjälp! Nu blir det strax en långpromenad i det gråa vädret, men det är ljust i alla fall. Ha en fortsatt trevlig söndag! Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 24 jan 2016 13:22
  gasten

  Har också märkt att jag fått mycket rynkor, har varit så slät i huden förut. Men har ju gått ner 15 kg så det är väl därför man blivit så rynkig och ännu värre lär det väl bli. Har hört att omega-3, Q10 och d-vitamin ska vara bra för huden, men jag tar alla dessa och har inte sett att det har gjort någon nytta.

  Pepp,pepp !

 • 24 jan 2016 18:20
  Bella50

  Här är en till "rynkig käring".... Vad göra ?🤔

  Hela hudkostymen har blivit för stor, jag har t.o.m rynkor på rygg, lår och mage 👎😡

  Jag läste om Bio Oil från Apoteket.

  Ska visst kunna " trolla bort" hudbristningar t.o.m. Kanske även rynkor...?

  Jag har börjat röra på mig mera och ger det lika länge som viktnedgången ,alltså 1år.

  Hjälper inte det...så får det väl vara. Jag är ju samma Bella ändå. Dessutom har jag pendlat väldigt i vikt ungefär vart 5:e år , sen jag fyllde 50....😧😬👎och huden blir inte finare och mer elastisk av att jag varit rökare tidigare.

  Jag kämpar på och korsar fingrarna att det ska bli lite bättre iaf.

   

 • 27 jan 2016 18:04
  Tack för era kommentarer och tips! Ja, vad trist... Jag gick ju ner över 30 kg för ca 2 år sedan och då fick jag inga rynkor men nu. Konstigt. Nu har det bara gått 2,5 vecka men ändå. Enda skillnaden jag kan se förutom att jag är två år äldre är att jag tränade mycket då. Men det borde väl inte visa sig i ansiktet.

Logga in för att skriva en kommentar.