icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613304
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
3 december 2017 09:12
4

Otursförföljd senaste tiden - bestulen mm

Det känns som att jag hamnat i en ond cirkel nu i höst, det ena efter det andra har hänt och dessutom känner jag mig utarbetad. Jag blev bestulen på min mobil och alla mina kort (bankkort, körkort, SL-månadskort (buss/tåg) mm på ett café i Stockholm. Det tog en vecka att få nytt bankkort och det var så besvärligt att få tag på kontanter och klara sig i dagens morderna samhälle när bankerna är kontantlösa. Jag spärrade kortet direkt så som tur var så stal hon inget från kontot i alla fall. Mobil har inte ordnat sig än, det strular en massa med Telia där det visar sig att de på något vis registrerat att jag har en helt annan mobil och det är den som de noterat att jag betalat försäkring på hela tiden, fast jag har en helt annan modell. Jag har dock kvitto på vilken modell jag hade men de strular ändå och ber mig komma en annan dag men det är olika ungdomar i telia-butiken varje gång som inte vet vad den andre sagt. Jag blev så matt så nu har jag inte orkat gå dit på ett tag, måste samla krafter för att orka med det. Resten av korten som körkort är inte heller klart men det är väl mindre akut då jag som tur är har passet att identifiera mig med. Sen så hade en räkning jag skulle betala felaktigt blivit sänt till min ordinarie lägenhet där jag är jättesällan och därför hade jag inte fått räkningen och totalt glömt alltihopa i villervallan så då hade ärendet gått till inkasso. Inte hela världen, jag hittade räkningarna när jag var dit men summan hade ju ökat avsevärt med påminnelser mm. Jag har vanligtvis autogiro på allt men detta var en ny räkning och fast jag bett att få räkningen till min adress på arbetsorten hade de sänt den till den andra adressen men de tog inget ansvar för det. Tågen har inte gått som de ska heller vid flera tillfällen och det har tagit timtal att ta mig hem på kvällen. Dessutom sprack en tand, en bit gick lös och när jag till sist hittade en tandläkare sa han att de lagar provisoriskt men att det kan bli värre, de tio minuterna jag var inne där kostade 1300 kr. Snart ska jag flytta igen (fjärde gången på 1,5 år)  och därför måste jag ha visning och grejer snart och jag känner mig så ofantligt trött att jag inte orkar ta itu med allt. Men det ordnar sig väl. Det brukar ju göra det men det har känts jobbigt på sistone. Jag känner mig så matt och slut och blir inte pigg fast jag vilar. Maten har också spårat ut totalt i höst och jag har gått upp mycket i vikt men det orkar jag knappt tänka på just nu men det märks ju när jag inte längre får på mig kläderna. Nu är det snart nytt år och jag får ta nya tag.

 

Ha en trevlig söndag!

 

Gillar

Kommentarer

 • 3 dec 2017 09:22
  aregnisw

  Oj så jobbigt för dig känner verkligen med dig o hopas allt kommer lösa sig till det bättre Kram heart

 • 3 dec 2017 09:59

  Du har verkligen råkat ut för "en olycka kommer sällan ensam". Jag håller tummarna på att det är slut med eländet för dig mycket snart och att du får en lugnare period utan allt detta som ramlar ner i knät på dig.

  Visst vet man oftast att saker löser sig men det är inte roligt när man just befinner sig i det. Kramheart

 • 3 dec 2017 10:26
  Bella50

  Men du så besvärligt du har det 😲 hoppas hoppas det vänder snart.

 • 3 dec 2017 10:54
  Lovis

  Stackars dig, håller tummarna för att allt ordnar upp sig snart heart

Logga in för att skriva en kommentar.