icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748311
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
11 september 2014 19:47
3

Öljästtabletter?

Idag då jag var hos frisörskan så rekommenderade hon mig att köpa öljästtabletter för att få tjockare hår. Är det nån här som känner till de tabletterna? Jag har inte hört talas om det. Är de bra? Inga biverkningar, nackdelar? Jag köpte ju faktiskt ett paket på vägen hem. De var billiga, runt 25 kr för 400 st. Men så ser jag att man ska ta 5 st 2-3 ggr dagligen, det låter så mycket, är det verkligen bra att ta så många (fast det står ju så )? Är det som vanliga vitaminer? På paketet (öljästtabletterna) står det en lång rad med vilka vitaminer och mineraler som tabletterna innehåller men ingen övrig info mer än att det är en hälsokostprodukt. Är det nån som vet hur lång tid det tar innan man ser resultat? Jag har inte jättetunnt hår, det tycker jag inte, men då hårfrisörskan rekommenderade det så tänkte jag att jag ska prova.

:)

Kommentarer

 • 11 sep 2014 20:08

  Det är B-vitaminerna som är bra för naglar, hår och hy. Om man äter annan medicin ska alltid kolla hur de funkar ihop med hälsokostprodukter, det gör man enklast med sin läkare.

  Lycka till smiley

   

 • 11 sep 2014 22:31

  Finns något som heter prioritine. Som är bra om man vill ha tjockare hår. Har provat dem en gång när jag hade håravfall. De är dyra men de hjälper. Köpes i hälsokost.

 • 11 sep 2014 23:11

  Tack för tipsen. Nej, jag äter ingen medicin.

Logga in för att skriva en kommentar.