icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1277642
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
8 juli 2015 11:11
7

Nytt jobb - ny flytt...

Då jag kom åter till Sverige efter min tjänstledighet hade största delen av mitt jobb försvunnit i en omorganisation som jag fick reda på två dagar innan jag började i höstas. Jag blev omplacerad och fick delvis en annan tjänst som inte har ett dugg med mitt tidigare expertisområde att göra där jag har ca 15 års erfarenhet. Arbetsuppgifterna jag hade tidigare fanns kvar men nu på en annan avdelning där det anställdes ny personal och man sa till mig att jag hade "ramlat mellan stolarna". Jag var besviken men ändå glad att ha ett jobb, samtidigt som jag saknar mitt gamla jobb då jag är jätteintresserad av just det området och mitt jobb var mera kvalificerat och jag hade ett huvudansvar som jag trivdes med.

Jag har haft lite koll på jobbannonser och nu har jag faktiskt fått ett ett års vikariat i en annan del av Sverige, drygt 50 mil bort. Det är ett jätteintressant och mer kvalificerat jobb med liknande arbetsuppgifter som jag hade tidigare. Så nu ska jag flytta dit! Jag har faktiskt inte riktigt fattat det än, jag har bara vetat det i några dagar. Som det ser ut nu med min lägenhet här där jag har mycket ouppackat sen flytten i höstas så vet jag inte hur jag ska klara av att flytta igen och jag funderar på att åtminstone i början ha dubbel bostad för hur ska det annars gå till. Eller om jag bara hyr ett rum där i början. Vikariatet är på ett år från första september och vem vet vad som händer sedan. Jag måste ju försöka nu att packa upp och rensa så mycket som möjligt i sommar så jag minimerar mina ägodelar inför ev nästa flytt i höst. Det värsta är att jag känner mig så utmattad, gränsen till utbränd, det har varit så mycket med allting att jag knappt har någon ork kvar så jag vet inte hur jag ska fixa flytten. Jag är jätteglad för jobbet i alla fall och i värsta fall får jag väl hyra ett möblerat rum där. I och med att jag får chansen nu att jobba med detta område igen så får jag uppfräschade kunskaper igen och större möjligheter att få ett annat arbete inom samma område igen sedan då jag också får nyare referenser. Mina framtida mål är lite flummiga. Helst vill jag åter utomlands! Jag längtar tillbaka så jag håller på att bli tokig! Tyvärr var det ju jättesvårt att hitta jobb där så vad ska man göra. Om jag "måste" stanna i Sverige så vill jag jobba inom mitt område i alla fall och de nya referenserna kan ju också leda till ett jobb utomlands. Kanske. Jag får ta ett steg i taget.

Så ja.. jag har det jag gör i sommar. Också. Förutom alla grejer som måste rensas/sorteras så måste jag ju åka och kolla in stan där jag ska jobba och leta boende! Jag hade skype-intervju så jag var aldrig dit men det är en ganska stor stad och säker trevligt.

Ha en trevlig onsdag!

Pepp pepp! laugh

Gillar

Kommentarer

 • 9 jul 2015 17:13

  Grattis och Lycka Till!

  Kram Margitta!

 • 9 jul 2015 15:12
  ImmaAmmi

  Grattis till vikariatet, Mosel! Håller med de ovanstående i deras råd. Tänk pragmatiskt och praktiskt, så du får allt att funka till det bästa för dig. Ta en sak i taget & kör inte slut på dig. Det låter som om du har mer än tillräckligt med spänning & äventyr, som det är nu? Lycka till!

  Pepp! yessmiley

 • 8 jul 2015 12:06
  Bella50

  Oj och grattis säger jag. ...men hur ska du orka just nu med allt inför flytten , "näst intill utbränd"  dessutom ? Och med din fot som kanske inte är okej ens då. 😳

  Kan du åtminstone få bort en del kartonger eller hyra ett förråd till allt , tills du vet mer.? Jag  blir helt slut att bara tänka på att vara i din sits....puh....men jag är inte du.

  Nu är det jobbet då som hägrar med allt vad det kan innebära för framtiden.

  Flyttar du närmare din särbo nu , eller längre bort ? 

  All styrka till dig,Mosel, 🌹👍

 • 8 jul 2015 12:24

  Tack  tack Bella50! Jag vet inte ännu hur allt ska gå till... I värsta fall om jag inte klarar av flytten får jag lov att skaffa dubbelt boende. Jag kommer närmare särbon nu, 15 mil istället för 40 mil...

 • 8 jul 2015 13:49
  Donnina

  Grattis Mosel till nya jobbet! Synd att det bara är ett vik. men det kanske kan bli förlängning.  Jag tror att du kommer att må mycket bättre när du får arbeta med det du gjort tidigare och trivts med, och kanske allt annat kommer att kännas lättare att tampas med. Hyr ett rum bara, i nya staden, för en tid i alla fall så att du inte genomför en hel flytt igen innan du vet hur framtiden blir. Jaha, du kommer närmare sambon, men är det bara positvt? Jag tycker inte det låter som om han är särskilt hjälpsam eller omtänksam, eller har jag helt missuppfattat saken?

  Kan du inte magasinera endel möbler och prylar och bara ta med dig det du behöver, och kanske hyra ut lägenheten annars blir det väl lite dyrt att ha två bostäder, eller? Ja,hur som haver  hoppas jag att det löser sig med allt, stressa inte upp dig bara, ta lite i taget. Och som sagt gör dig av med en massa saker, man behöver mycket mindre än man tror!

  Lycka till! yessmiley

 • 8 jul 2015 20:23
  Tita

  Grattis till vikariatet, skönt att du får göra det du vill och är bra på!! Bo lite enkelt nu medan du landar i jobbet och sen då du vet hur framtiden blir kan du bestämma boendet.

  Lycka till!laugh

 • 10 jul 2015 09:56
  Tack tack allihopa! Det känns lite överväldigande med flytt och allt igen men samtidigt vill jag ju ha jobbet. Ja, jag måste ta en sak i taget.

Logga in för att skriva en kommentar.