icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662101
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
28 oktober 2016 17:07
12

Nytt boende på gång!

Ibland har man flyt! Jag behövde det verkligen nu!

Jag fick höra talas om en möblerad lägenhet i samma område där jag bor nu med inflytt 15 januari. Några nackdelar är att det inte ingår tv och internet som i den lägenhet jag har nu samt att hon jag hyr av nu sa att utflyttningsdatum var sista december så det skulle bli en lucka där på två veckor i så fall. Jag frågade henne om det fanns en möljighet att flytta ut 15 januari istället och jag var orolig att hon skulle säga nej då hon sagt att hon behövde lägenheten från januari men hon sa JA! Och hyresvärden dit jag då i så fall flyttar in sa att jag kan flytta in 14 januari så då skulle jag precis hinna fixa det!

Jag har dock inte sett lägenheten än men jag känner att jag inte har så mycket att välja på. Det är svårt att hitta boende här. Det blir tyvärr lite strul med att det inte ingår internet och tv så då måste jag fixa med det i så fall (strul pga att jag bara ska bo där fram till sommaren då vikariatet tar slut och ibland beroende på bolag så kan man inte beställa internet bara några månader utan måste skriva på för ett helt år som jag förstått det.). Jag hyr möblerat även där då jag har ett vikariat så det blir ju lite besvärligt att måste fixa en extra tv men det är trist tycker jag att vara utan och internet var jag nyligen utan i ett helt år och det var besvärligt tycker jag. Men huvudsaken jag har en bostad och det är bra att det är nära jobbet. Resten ordnar sig väl.

 

Ha en fortsatt trevlig kväll! smiley

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 okt 2016 17:18
  viljans

  Låter lovande!! 👍👍 Förstår att du är glad nu, önskar dig en härlig helg!👍☺🌼

 • 28 okt 2016 17:39
  gasten

  Vilken tur du hade som fick tag på en lägenhet så snart. 

  Kan du inte ha mobilt bredband? 

  Det har jag, tycker att det fungerar bra. 

  Ha en trevlig kväll! 

 • 28 okt 2016 17:57

  Tack båda två!
  Hur funkar mobilt bredband? Jag är inte så hemma på sånt där. Är inte det dyrt/dyrare? Är det lika snabbt?

   

 • 28 okt 2016 17:59

  Här ner går det att köpa internet som man sätterpå och stänger av när man inte är i stugan, även på fiber har vi redan fått sådanna erbjudande.

 • 28 okt 2016 19:25
  Bella50

  Det finns massor med olika möjligheter säger min man. Kolla upp det....och det kostar inget när du inte surfar tydligen. Jag kan inte sånt men gubben min...😬

  Vi har mobilt bredband...mitt i mörka skogen...och det funkar. Vi har en s.k. PUCK som styr alla enheter som dator, padda och mobiler. Den kan vi ta med oss ut i husbil bl.a och på det viset koppla upp oss varsomhelst.  Alla ställen har inte tillgängligt WiFi

 • 28 okt 2016 20:54
  gasten

  Jag har haft Telenor mobilt bredband hela tiden så jag har inget att jämnföra med. Tror att det kostar ungefär som vanligt bredband. Fördelen är ju att man kan ta med sig datorn överallt.

 • 28 okt 2016 22:58
  ulla165

  Vi hade mobilt bredband från Telia ett tag. Vi fick typ ett UBS-minne som man pluggade in i datorn och en fyrsiffrig kod... Funkade bra. Sedan hade vi ett längre uppehåll och efter det fungerade inte koden längre men vi brydde oss inte att skaffa nytt...

 • 29 okt 2016 07:29

  Tack allihopa! Det verkar finnas en massa olika möjligheter. Undra vart man frågar om detta. Vet ni om någon har koll över hela utbudet eller måste man ringa runt till alla olika bolag/gå till varje separat butik?  Jag kan tänka mig att detta är skillnad i pris. Eller kanske inte. Jag är inte så hemma på sånt här. Jättebra i alla fall,  det går nog att fixa! 

 • 29 okt 2016 07:40
  Bella50

  Finns kanske någon slags nät- sida , som jämför olika priser... som price-runner. Konsumentverket kanske ?

 • 29 okt 2016 11:15

  Beror på var man bor, och vad som går bra, jag bor nedanför en backe och har för långt till masten så men med en 11 gångers förstärkning har jag 24 - 30 GB ner, med bra 4G kan man komma upp i 40 GB, 10 GB går hyfsat strimma film i, sen är det priskrig nu på mängden surf man får, och jag betalar väldigt lite nu 100 kr 100 GB nu i månaden. Har med billig telefon nu med helt fria samtal. Beror på att de inte kan leverera med ful täckning. Kan med ta med det med puck, men kör en rotel här hemma har bättre täckning.

   

  Kolla först vilken opratör som kan levera bar där du bor http://tackningskollen.se/ den sidan brukar funka var längesen jag var där.

  sen gogla de olika opratörerna du kan använda och gämför, sen är det inte fast pris som dde påstår det är förhandlings bart. De har olika rabbater att erbjuda.

   

  testa den länken fick den presis nu av en kompis har inte hunit kolla http://telefoni.prisjakt.nu/mobil/cellular_contracts.php

  Han vill jag ska kola pris åt honom och se vad jag kan få.

  Senast uppdaterad 29 okt 2016 11:19

 • 29 okt 2016 11:41
  Bella50

  Toppenbra afkrut du är så hjälpsam 👍

 • 29 okt 2016 19:45

  Tack så mycket för tipsen!  Jag ska kolla det! :-) 

Logga in för att skriva en kommentar.