icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1324346
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 januari 2015 13:07
7

Nytt år

God fortsättning på det nya året! :)

Nu är jag åter i verkligheten igen efter ledigheten. Jag blev jätteförkyld igen och två veckor bara försvann i intet. Jättetråkigt då man är ledig och blir sjuk och mina planer att motionera varje dag grusades totalt. Dessutom var jag bortrest och det är inte kul att vara borta och vara sjuk, jag kände mig verkligen eländig. Jag försökte mig ändå på några promenader men jag orkade knappt gå nånting, var helt slut. Rinnsnuva som aldrig ville sluta, dessutom igentäppt, hosta, miljoner nysningar. Det känns inte som jag fått sånt bra slut på förra och bra början på det nya året precis.

Jag har inte vägt mig på en månad men gjorde det idag och jag har gått upp 2,2 kg. Jag tycker egentligen att det har gått ganska bra med maten i jul/nyår så jag är besviken att se att jag ändå gått upp så pass mycket. Men nu är det nya friska tag som gäller. Jag är fortfarande förkyld men bara jag mår lite bättre ska jag köpa ett nytt gymkort och fortsätta gympa igen och promenera varje dag igen förstås.

Hoppas ni haft en bra ledighet och att ni också är åter med nya friska tag! Nu kör vi! :)

Gillar

Kommentarer

 • 12 jan 2015 15:52
  Tita

  Stackars dig att vara sjuk hela helgensurprise hoppas att du kryar på dig snabbt nu!

  pepp på dig!

 • 12 jan 2015 16:39

  Nya friska tag Mosel. Du fixar det för du är på spåret även om det kom en förkylning emellan. Förkylningar måste få läka ut först innan det går att köra hårt. 

  Det var en arbetskamrat för många år sen som nonchalerade en förkylning hon hade. Hon for ut och sprang 1 mil. Hon blev bara sjukare och sjukare. När hon sen var till vårdcentralen så konstaterades det att hon hade fått hjärtsäcksinflammation. Hon var sjuk länge. Detta gjorde så att jag har förstått att det är bara dumt att nonchalera förkylningar. 

  Så du hade inte kunnat göra något annat än att ta det lugnt och låta förkylningen läka ut.

 • 12 jan 2015 17:25

  God fortsättning på det nya året, Mosel. Härligt att du är tillbaka!

  Önskar dig ett riktigt toppenår! Nu kör viyes!

   

 • 13 jan 2015 12:45

  Tack tack allihopa! :)

 • 13 jan 2015 15:44
  Krusmor

  Härligt att se att du är "back in business" här på MD :)

  Du har gjort det helt fantastiskt med att endast öka 2,2 kg med tanke på all ledighet och trist sjukdom. Pyssla nu om dig så du blir frisk för nya tag :)

 • 14 jan 2015 08:46

  Vad tråkigt att höra att du blev sjuk under din ledighet men du var nog lite medtagen efter allt som händ med flytt etc och kroppen var utmattad. Nu kan du ta nya tag och se fram emot ett nytt fint år som väntar på dig. Pyssla om dig själv som Krusmor skriver här ovan och ta hand om dig ordentligt och se till att må bra. Önskar dig ett riktigt fint 2015 !

 • 14 jan 2015 11:55

  Tack så mycket och tack detsamma!

Logga in för att skriva en kommentar.