icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1324343
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
7 februari 2016 19:16
2

Nya vägar

Idag såg jag solen för första gången på länge! Det var så länge sedan att när jag kände solen mot ansiktet så kände jag mig alldeles svältfödd på sol och visste nästan inte hur jag skulle göra för att få njuta av den så mycket som möjligt. Jag tog mig en långpromenad och jag gick för mig helt nya promenadvägar. Jag har ju bara bott här sen i höstas så jag känner inte till staden så väl. Det var jättekul i alla fall. Jag bara gick och gick och hade inte direkt någon aning vart jag var men det blev en bra runda och till sist kom jag hem. :-) Sen blev det en kycklingsallad idag igen, åh vad jag tycker det är gott! Jag ska lägga mig ganska tidigt ikväll för jag har sovit lite dåligt inatt. En bil med hög musik väckte mig inatt och sen kunde jag inte somna om.

Godnatt!

Gillar

Kommentarer

  • 7 feb 2016 19:49
    Tita

    Du har hittat din rutin, härligt👍👏👏

  • 8 feb 2016 14:30
    Åh vad härligt 😄 jag flyttade 60 mil uppåt i landet i höstas, jag borde ha utforskat mer! Så härligt 😊

Logga in för att skriva en kommentar.