icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748513
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 mars 2022 09:22
4

Nya tag igen

Jag börjar bli less nu på att höra mina egna ord säga samma sak igen. Ta nya tag! Hur många gånger har jag sagt det nu? Men vad ska man göra? Jag vill ju inte ge upp. Jag har mått extra dåligt sista halvåret, känt mig nedstämd, kanske deprimerad. Jag ser fortfarande ingen riktig ljusning, jag är mer utmattad igen och det har varit några konflikter med nära och kära som inte gör det bättre. Men jag måste försöka att äta sundare igen och motionera mera, gå ned i vikt igen,  för inget blir bättre med ännu sämre hälsa. Ska försöka ta små steg men ändå steg åt rätt håll. Jag promenerar ju forfarande nästan varje dag så det är bra. Jag vet ju precis vad jag ska göra så det är egentligen bara att göra det. Det gäller att komma in i bra rutiner igen och få det till en bra vana. När det gått en tid så rullar det på. Just nu känns det motigt men jag vet att det går. Jag vill ju vara hälsosam, må så bra som möjligt, och förebygga framtida sjukdomar framförallt. 

Ha en trevlig onsdag!

 

Pepp, pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 23 mar 2022 20:29
  Bella50

  Du är ju så duktig med just "din" metod...så det är inte det som är felet,tror jag.

  Ibland tar man på sig mer än man borde bara..och det är nog i den ändan man får börja "rensa" bort energitjuvarna...och bli lite mera EGO helt enkelt.

  Pepp från mig yes

  Senast uppdaterad 25 mar 2022 07:58

 • 24 mar 2022 19:43

  Tack, tack! smiley

 • 25 mar 2022 07:57
  Bella50

  Ursäkta den verdervärdiga stavningen  i mitt svar ovan.

  Jag har redigerat det nu.....och skyller på att mina fingrar inte är kompatibla med den nya surfplattan

 • 27 mar 2022 19:43

  Jag förstod att det var något fel med mobilen/Ipad , förstod ju ändå vad du menade 😊 

  Senast uppdaterad 27 mar 2022 19:44

Logga in för att skriva en kommentar.