icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748320
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
11 september 2014 18:26
2

Nu var det klippt igen

Ja, håret alltså :) Tvättning och klippning 150 spänn, det är verkligen billigt här nere även om man då får torka håret själv :) Jag har gått till den här frisörsalong i flera år och fast det är lite olika frisörskor där så tycker jag alltid att de klipper bra. Så nu är det så skönt att vara nyklippt :)

Gick på stan och kollade kläder också IGEN och skor också IGEN. Nu för tiden så passar ju kläderna men då jag i stort sett behöver en helt ny garderob, rubb och stubb, så vet jag ju knappt vart jag ska börja, vad vill jag ha, vad passar ihop etc. Jag måste ju försöka handla smart så att man kan kombinera och inte behöver köpa så himla mycket. Jag är ju inte i målvikt än heller. Men efter tre timmar på stan blir jag helt slut och ger upp. Så är det varje gång. På ett vis vore det ju också smartare att handla i Sverige så behöver jag inte packa och dra med mig allt vid flytten samtidigt som det ju också är lite kul att handla här på kedjor som inte finns i Sverige och man kan hitta lite andra kläder än vad som finns där.

Gick ner på stan idag, det tog drygt en timme. Jag har träningsvärk sen igår och det förstod jag att jag skulle ha då det var sån full rulle på gympan. Jag vilar från träningen idag och ska dit imorgon istället.

Ha en trevlig kväll!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

  • 11 sep 2014 19:46

    Härligt att vara nyklippt  och samtidigt kolla på kläder. Vilken känsla för dig att du har lyckats så bra med din viktminskning och kan få en helt ny garderob. Vad trivs du i när det gäller kläder?  Man kan ju kombinera på bra sätt med accessoirer och olika saker och ha några basplagg i botten. Kanske det du ska göra.. 

  • 11 sep 2014 22:39

    Tack, ja det är kul samtidigt som jag inte vill köpa på mig alltför mycket nu då jag ändå har ca 10 kg kvar till målvikt så kläderna jag ska köpa nu blir snart för små också. Men jag ska ju börja jobba om tre veckor så jag måste ju ha nåt nytt, vill inte komma i "gamla trasor".

    Jag vill klä mig snyggt och med stil men ändå inte vara alltför uppklädd på jobbet. Ja, kanske jag ska kombinera med accesoirer men jag är så dålig på att komma på.

Logga in för att skriva en kommentar.