icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662070
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
9 december 2013 12:28
10

Nått delmål -15 kg

Har under senaste veckan passerat ett delmål -15 kg. Det känns verkligen jättebra och det har gått förvånandsvärt lätt tycker jag. Visst jag lägger ner mycket tid på motion men det är något jag gärna gör och när jag märker och känner resultat så blir jag extra motiverad att fortsätta och fortsätta. Jag äter sundare också och visst blir jag frestad ibland men det har ändå gått ganska bra. Jag faller i fällan ibland men huvudsaken är att man kliver upp och fortsätter mot sitt mål. Är verkligen jätteglad att jag är på rätt väg! Det har tagit mig 13 veckor att gå ner -16,1 kg där jag står idag. Senaste veckan har jag motionerat lite mindre än förra veckan men jag är ändå otroligt nöjd, det blev ändå i genomsnitt 2 timmar och 45 minuter per dag. Mest promenader men även gympa. Jag gympade 4 pass x 90 minuter (funktionell konditionsträning, karate, step-aerobics och zumba). Midjemåttet har stått still i 12 veckor men nu plötsligt så minskade det med 5 cm på en gång. Annars är det bystmåttet som minskat mest totalt sett dessa 13 veckor med -12 cm. Men jag är inte så glad nu för denna vecka är nästan alla pass inställda på sporthallen där jag gympar. Det är nåt mästerskap i hallen. Så nu blir det ofrivilligt uppehåll på gympan. Men det är bara att kämpa vidare! Tur att man alltid kan promenera i alla fall :)

Kommentarer

 • 9 dec 2013 12:48
  Fenerika
  Grattis, jättebra jobbat!!! Trist att sporthallen är stängd, men du promenerar ju mycket och det är bra motion det med. Men jag förstår att du saknar gympapassen.
 • 9 dec 2013 12:57
  Tack så mycket [KURSIV]Fenerika[/KURSIV]! Ja, gympan har snabbt bliviit superviktig för mig, känns nästan som en "drog" så det är lite jobbigt att passen är inställda. Men som sagt promenera kan jag alltid göra!
 • 9 dec 2013 13:57
  hogis73
  Grattis! Usch, vad trist när man tvingas skippa pass. Men skönt att du kan promenera i alla fall.
 • 9 dec 2013 14:14
  Tack så mycket [KURSIV]hogis73[/KURSIV]! :) Ja, det är trist, helst tycker jag så här före jul då jag ändå snart måste missar två veckors pass då jag far hem över jul. Jag har kommit in i en sån bra rutin så det känns trist att bryta rutinen och jag hoppas det går bra att starta om sen igen på det nya året. Men promenera ska jag fortsätta med förstås, fötterna har man alltid med sig :)
 • 9 dec 2013 14:34
  lenaek
  Grattis!
 • 9 dec 2013 16:09
  Tack [KURSIV]lenaek[/KURSIV]! :)
 • 9 dec 2013 22:39
  Gattis mosel :D bra jobbat!! :)
 • 10 dec 2013 07:45
  Tack, tack [KURSIV]okunnig[/KURSIV]! :)
 • 10 dec 2013 20:02
  Kickila
  wow jättegrattis till dig
 • 10 dec 2013 21:38
  Tack så mycket [KURSIV]Kickila[/KURSIV]! :)

Logga in för att skriva en kommentar.