icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577050
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
21 juni 2019 09:12
2

Nått uppsatt delmål till Midsommar!

Vad glad jag blev nu när vågen stannade på exakt den vikt jag för fem veckor sedan satte som delmål till Midsommar, att gå ned ytterligare 5 kg! Jippi! Resten av målen med ökad träning och joggning har jag tyvärr inte nått/hållit, jag får ta nya tag där. Senaste veckan har jag börjat känna mig smalare. Jag har nu totalt gått ned 13 kg.

Problemet med kläder kvarstår (förstås). Jag har massor av kläder i en massa olika storlekar men hur jag än vänder och vrider på dem så passar de inte. Känns som jag går i gamla trasor och det gör jag också. Jag har varit på secondhand men inte hittat något där heller. Jag har provat lite kläder nu i butiker och något plagg passar men nu blir jag lite snål för med tanke att jag nu går går ner i vikt i ganska snabb takt kommer jag inte att kunna ha plaggen så länge.

Jag har 7 kg kvar till nomalvikt enligt BMI för min längd men satt målvikten lite längre ner. Nu blir nästa delmål under 70 kg! Det är drygt 2 kg. Det sätter jag som mål till första veckan i juli när jag ska på en släktings kalas.

Just nu idag glädjer jag mig över att ha nått dagens mål!

Trevlig Midsommar på er! 

Gillar

Kommentarer

  • 22 jun 2019 01:01

    Stort grattis! Bra jobbat!

  • 22 jun 2019 07:20

    Tack, tack! 

Logga in för att skriva en kommentar.