icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 juni 2019 06:58
4

Nått tre delmål idag!

Jag är så glad! Viktminskningen har gått lite upp och ner och särskilt segt har det varit senaste veckan med miljöombyte och allt och jag har också oförklarligt gått upp i vikt vissa dagar. Men nu till idag har jag nu plötsligt gått ned 800 gram!

Nu har jag nått delmålet under 75 kg! Jag har också nått delmålet att ha kommit under BMI-gränsen för min längd för "fetma" och befinner mig nu i "övervikt". Jag har totalt gått ned 10,1 kg nu! Ytterligare ett delmål (-10kg)! Det blev mycket att fira idag! laugh

Ett steg i taget mot nomalvikt! 

Ha en trevlig onsdag! 

Gillar

Kommentarer

 • 12 jun 2019 08:09
  Bella50

  Jag blev sååå... glad för din skull.

  Trägen vinner alltid...så ge upp ska vi inte göra...bara se framåt.

  stort GRATTIS 😄👏😄

  Senast uppdaterad 12 jun 2019 08:09

 • 12 jun 2019 08:24
  paloma

  Grattis👍🙂

  Även om man får bakslag så brukar det hjälpa att bara fortsätta, och du har verkligen kämpat på trots att du varit sjuk samtidigt.

  Riktigt bra gjort👏👏👏

 • 12 jun 2019 09:26
  LissaLo

  Det går upp och det går ner... som en berg-och-dal-bana. Så i slutändan kommer man ner. Fint fokuserat och nu ska vi framåt... 

 • 12 jun 2019 14:57

  Tack så mycket allihopa! smiley Mot nya delmål!

  Senast uppdaterad 12 jun 2019 14:57

Logga in för att skriva en kommentar.