icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748306
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
29 april 2019 08:32
3

Nått delmål under 80 - ibland nära till nästa delmål

Nu har jag nått nästa stora delmål. Under 80 kg! Jag försöker att ha många delmål och ibland är det tätt mellan dem men allt för att höja motivationen! Varje 5 kg är ett mål som ju motsvarar ungefär en klädstorlek. Sen har jag som mål att komma under nästa 10-tal som det jag nyss nått "under 80 ". Andra delmål är de olika bmi-gränserna för min längd (förbi fetma till övervikt och sen normalvikt). Jag har också andra delmål som att komma i vissa kläder tex. 

Nu känner jag mig lite dum för jag har nått detta delmål "under 80 " flera gånger nu och svurit för mig själv att aldrig mer ska jag väga över 80! Men sen har jag misslyckats och här står jag igen... Men man måste väl ändå se det positiva att jag nu går ner i vikt igen och hoppas att detta nu verkligen var sista gången. Eller det gäller ju egentligen inte hopp utan envishet, att kämpa på och inte ge upp.

Nästa delmål är 75 kg.

Ha en trevlig måndag! Pepp, pepp! 

Gillar

Kommentarer

 • 29 apr 2019 08:46
  Bella50

  Vad härligt att det går så bra. Varmt grattis från mig 😄👏👏💐

 • 29 apr 2019 17:42
  Tita

  Grattis det gick snabbt jag tycker att jag nyss grattade dig! Bra med korta delmål det sporrar dig vidare!!

 • 29 apr 2019 19:55

  Tack, tack båda två! Haha, jaa Tita det var igår laugh men nu dröjer det ett tag till nästa delmål.

Logga in för att skriva en kommentar.