icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

810429
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
29 juli 2019 12:20
9

Nått delmål under 70 och -15 kg

Jag har som jag har nämnt i tidigare inlägg varit bortrest och inte haft tillgång till en våg men jag hade som delmål att nå under 70 kg för ca 3 veckor sedan, då jag skulle på ett litet släktkalas. Jag hade bara 200 gram till målet 3-4 dagar före men sen har jag inte vetat hur det har gått med vikten då jag har inte har haft någon våg och jag var lite orolig att jag skulle gå upp i vikt när jag var bortrest. Jag hade hur som helst gått ned mycket i vikt sedan jag såg släkten senast, i påskas,och jag hade köpt en ny somrig klänning och kände mig fin (bara ca 5 kg över normalvikt) Ingen nämnde någonting om min vikt men det har jag ju varit med om förut fast de vet att jag har sagt att jag vill gå ned i vikt. Det hade ju varit kul om någon hade uppmärksammat viktminskningen. Min syster sa dock att klänningen var fin. Jag smakade tårtan och nån liten kaka tror jag men var duktig tycker jag och var måttlig. Har skrivit mera om veckorna hemma och utmaningen att hålla vikten när jag varit bortrest i tidigare inlägg, senast ett idag https://www.matdagboken.se/blogg/mosel/resultat-efter-utmaning-bortrest-3-veckor. Nu har jag hur som helst kommit hem och vägt mig och hade till min stora förvåning inte bara hållit vikten utan gått ner 500 gram så jag har nått delmålet under 70 kg! Totalt har jag nu gått ned 15,3 kg! Det är ju förresten också ett delmål, att ha nått -15 kg! 

Nu mot nästa delmål, det får bli 68 kg, det gäller att ha många delmål för att hålla motivationen i gång!

Pepp, pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 29 jul 2019 12:46
  gittan52

  Vad roligt, grattis!

  Jag håller med dig, många delmål och små utmaning är bra verktyg  yes

 • 29 jul 2019 15:42
  paloma

  Grattis, det är alltid svårare att hålla vikten borta tycker jag👍🙂

 • 29 jul 2019 20:06

  Grattis och riktigt bra gjort!  Ett bra tecken smiley

  Senast uppdaterad 29 jul 2019 20:06

 • 29 jul 2019 22:12
  biggan1e

  Grattis!

 • 29 jul 2019 22:53

  Tack så mycket allihopa! smiley

  Ja, jag känner att det bådar gott inför framtiden att det gick bra att hålla vikten när jag var bortrest, det ju varit ett stort problem tidigare. 

 • 30 jul 2019 08:51

  Bra gjort!!

 • 30 jul 2019 09:09

  Tack  laugh

  Senast uppdaterad 30 jul 2019 09:10

 • 4 aug 2019 17:46

  Wow stort grattis!!! Så härligt att höra! 

 • 5 aug 2019 08:38

  Tack! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.