icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615747
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
3 mars 2021 09:09
5

Nått delmål -10 kg

Ibland är det tätt mellan delmålen. Häromdagen nådde jag delmålet under 75 kg och idag har jag totalt gått ned -10 kg sedan i januari. Det känns jättebra! Nu kämpar jag vidare mot nästa delmål som är under 70 kg samt -15. Mitt mål är att nå det inom 4-6 veckor.

Pepp, pepp allihopa! Ha en trevlig onsdag! 

Gillar

Kommentarer

 • 3 mar 2021 11:01
  Bella50

  Wow, ...underbart...GRATTIS...vad fort det går...för visst följer du din "gåmetod" ?

 • 3 mar 2021 17:32
  MAS63

  Fantastiskt! Bra jobbat!

 • 3 mar 2021 17:50

  Tack så mycket!

  Ja, precis,, gåmetoden och så äter jag sunt, regelbundet , dricker vatten och äter nästan inget "onyttigt" alls som fikabröd osv, bara enstaka gång. Äter mer frukt och grönsaker. 

 • 4 mar 2021 07:27
  MAS63

  Där beskriver du mosel metoden som för fram till målet - alla de rätta hörnstenarna för framgång: mat, motion, regelbundenhet och mental styrka!

  Tack för att du påminde om dessa heart

 • 4 mar 2021 20:23

  Tack MAS63! 😀 

Logga in för att skriva en kommentar.