icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1611412
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 december 2014 21:40
6

Motionerat 4 timmar idag

Nu är jag nöjd över mig själv och har noterat dagens resultat. Det blev 4 timmars motion idag! En lunchpromenad på 30 minuter. Promenad till/från gympan totalt 1,5 timme och så gympade jag två entimmespass i rad. Ett medelpass gympa och så ett corepass! Jag trodde att gympapassen på Friskis var 1,5 timme men de var en timme. Jag vet inte om de ändrat eller om jag minns fel. Där jag gympade utomlands var gympapassen alltid 1,5 timme så kanske jag blandar ihop det. Där brukade jag ju också köra dubbelpass ibland men då blev det ju 3 timmars gympa och här blev ett dubbelpass "bara" två timmar, haha, så det var ingen fara alls. MEN vi får väl se hur det känns imorgon :)

Godnatt! :)

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 dec 2014 21:55
  utter

  Gryyyyyymt bra! Du kan sova välförtjänt inatt! :-D

 • 15 dec 2014 22:25

  Härligt.

 • 15 dec 2014 22:54
  Donnina

  Bravissima!!   smiley

 • 15 dec 2014 23:16
  Kitty57
  Så bra jobbat!
 • 16 dec 2014 06:38

  Starkt!
   

 • 16 dec 2014 09:23

  Tack tack :)  :)

Logga in för att skriva en kommentar.