icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615812
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 juli 2014 13:15
4

Mot Sverige och upp till bevis!

Nu ska jag snart börja min långa resa hem. Det blir bil, tåg, buss, flyg, buss och buss igen innan jag kommer hem imorgonnatt. Men imorgon förmiddag står jag i alla fall på svensk mark igen. Det är ett halvår sen sist. Det känns kul! Jag ska gå på stan i Stockholm och titta lite på den svenska rean också... :) Måste ju vänta 5-6 timmar på bussen men jag känner mig hemma i Stockholm då jag bott där också så det ska bli kul att komma dit och hem.

Nu blir det upp till bevis! Att klara av alla frestelser! Det blir ju en liten "snabbvisit" på ca en vecka (10 dar med resan...) pga att pappa fyller jämnt och jag ska bo hos honom och mamma lite växelvis som vanligt...Jag ska verkligen kömpa för att hålla vikten nu de här dagarna. Ska bli kul också och se om nån ser nån skillnad, nämner att jag blivit mindre... :) Jag kommer inte att blogga så mycket då jag är i Sverige för jag tar inte med mig laptopen och det finns inte så mycket internetanslutning dit jag ska heller.

Ha det så bra allihopa!

Pepp pepp! laugh

Gillar

Kommentarer

 • 2 jul 2014 17:11
  Ha en trevlig resa, lycka till med att hitta något på rean och klart att det märks, fast dom kanske är så glada att se dig att dom struntar i vilken storlek du kommer som.
 • 3 jul 2014 23:00

  Ha det så kul på din resa och ha det sååå härligt smiley

 • 4 jul 2014 22:49

  Nu läser du väl inte det här förrän långt senare, men jag vill bara tacka för din blogg. Hade lite problem med motivationen härom dagen och skummade igenom bloggflödet här. Och så hittade jag din viktresa, läste och blev inspirerad. Jag vill också! Så tack!

 • 14 jul 2014 14:44

  Tack så mycket alltihopa! :)  Nu är jag tillbaka! Hade ingen dator/internettillgång hemma i Sverige. Jag kommer förstås att skriva om resan och hur det gått i kommande kommentarer! Tack så mycket Aries för din soldans och att du därmed fixade en toppenvecka för mig vädermässigt och varmaste dagen på min pappas födelsedag med 30 grader varmt! Bra gjort! laughyes

  Liss, vad roligt att höra att du blir inspirerad av min viktnedång/blogg! Tack så mycket och lycka till! :)

Logga in för att skriva en kommentar.