icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745599
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
22 juli 2014 19:13
6

mötte vildsvin!

Imorse då jag tog min dagliga morgonpromenad så hörde jag plötsligt ett grymtande eller skrik kanske man ska kalla det och så såg jag ett vildsvin rusa iväg bort, bara ca 30-40 meter från mig. Jag såg inga fler. Det är massor med spår av dem på vägarna där jag går och har varit det hela tiden jag bott här men jag har bara sett vildsvin en gång förut. Det var för ungefär ett år sen och då såg jag två små kultingar på vägen framför mig. Det var lite olustigt för jag tänkte om en stor sugga eller galt skulle komma rusande också men det gjorde det inte som tur var. Jag har läst att vildsvin kan vara farliga men jag kände att jag kan ju inte sluta att promenera för att det är vildsvin här och min tanke är att de nog är så van folk här så om man går på vägen/stigen där det ju borde "lukta människor" då det är många som promenerar här så borde väl inte vildsvinen springa på en. Det har ju gått bra hittills i alla fall... Ifjol efter att jag sett de små kultingarna så började jag att stampa hårt med fötterna, harkla mig etc men så kan man ju inte hålla på i längden då det finns spår överallt, då får man hålla på hela promenaden, haha... Gick samma väg nu i kväll och nu såg jag ingen heller men mera spår...

Ha en trevlig kväll! :)

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 jul 2014 19:50
  Flamenco

  Det finns massor av vildsvin här i Roslagen där jag bor. Har aldrig hört att de ska vara en fara för folk, troligen är det som du säger att de känner vittringen och drar sin väg. Däremot är de en trafikfara, man krockar med dom och det är inte roligt.

 • 22 jul 2014 19:59

  Jo, men det har jag hört talas om ganska många gånger i Sverige att vildsvin attackerar folk. Men det är väl i de fall man kommer för nära kultingarna som de vill skydda (fast det vet man ju inte om man kommer och går). Jag har läst att det är livsfarligt att bli stångad av ett vildsvin för betarna är som spjut och man kan lätt förblöda om det tar på kroppspulsådern. Jag tror dock att de normalt är ganska skygga och så är de väl mest ute då det är mörkt och på natten. Då jag såg dem var det dock dagtid. Ja, att krocka med dem med bilen låter ju också livsfarligt, de största väger ju flera hundra kilo.

 • 22 jul 2014 22:18

  Jag har bara ätit vildsvin en gång och det var gott om jag minns det rätt! Det var på en restaurang och de hade det som specialité... De är ju söta vildsvinen om de håller sig i skinnet :)  Det finns en typ av djurpark här, de kallar det rätt och slätt "djurhage" och det är inget inträde och där finns det både vildsvin och en massa olika typer av rådjur och hjortar mm, mer arter än man trodde existerade. Fina är de i alla fall :) Men då är vildsvinen ju i en stor hage så man är säker :)

 • 22 jul 2014 23:02
  Flamenco

  Oj det där med att dom attackerar folk har jag helt missat. Tur att jag bor i stadsnära område :-) :-) har naturreservat inpå knuten men det är ju ändå inte så långt ut

 • 23 jul 2014 05:51

  Ja, det är inte jättevanligt men det händer. Det är väl om de blir överraskade och känner sig trängda på nåt vis.

 • 23 jul 2014 08:19

  I de skogarna som jag mest uppehåller mig i så är det älgar som jag kan möta på. Älgen kan också anfalla en joggare har jag läst i NSD ( den lokala dagstidningen) men jag har inte sett någon älg som attackerat. De ser alltid så fredliga ut då jag ser de.

Logga in för att skriva en kommentar.