icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273225
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
10 april 2014 22:31
6

möglig tidsoptimist

Jag har inte varit inne på bloggen så mycket senaste veckan. Jag fick plötsligt sån energi och började göra alla tusen saker och ärenden som jag hade liggande. Inte för att jag är klar än men det är jätteskönt att känna sig så inspirerad och beta av sak efter sak som man skjutit framför sig av nån anledning. Så jag har hållit på hela dagarna och har varit så slut på kvällen att jag bara somnat ifrån allt innan jag egentligen tänkt lägga mig vilket är mycket ovanligt för att vara mig. Jag har fått jättemycket gjort och är supernöjd! Med hjälp av alla dessa böcker jag läst på sistone, om planering mm och genom allt jag grejat med i veckan så har jag insett en sak om mig själv. Jag är en tidsoptimist utan dess like! Jag har ganska svårt att förutse hur lång tid det tar att göra saker och ting. Jag tror att en uppgift tar max en halvtimme och så kan det ta 2-3 timmar ibland. Det är ju en grej som det är bra att inse, jag måste lära mig att planera mer realistiskt. För finessen med all den här planeringen och att bara planera 60% då är ju förutsättningen att man även kan avgöra tidsåtgång i alla fall på ett ungefär. Men det ska jag väl kunna lära mig. Ganska lustigt att komma på sådana där saker om sig själv. När jag tänker efter så vet jag att jag ofta tar på mig mycket saker och vill hinna med mycket men jag hade inte riktigt insett att jag planerar in på tok för mycket per dag. Då är det inte konstigt om man inte hinner och har en massa punkter kvar på "att göra listan". En mindre kul grej denna vecka var att jag i ett städryck drog fram sängen och skulle dammsuga där bakom så ser jag mögel över en jättestor den av väggen som doldes av sängen! Alltså flera meter långt och kanske 2-3 dm högt efter väggen. Jättestora fula fläckar och t.o.m lite på golvet också! Jag ringde direkt till vaktmästaren som var hit under dagen då jag var borta och när jag kom hem så syntes inte ett spår av möglet konstigt nog. Väggen var lika kritvit som den var tidigare före möglet, jag fattar inte vad vaktmästaren gjorde. Han menar att nu är allt ok och svarade inte på mina frågor hur det kunde vara så mycket mögel på väggen. Jag är faktiskt allergisk mot just mögel och inser att det kanske är därför jag känt mig lite allergisk på sistone (snuvig) och även haft lite kliande utslag. Mycket otrevligt det hela. Jag har aldrig råkat ut för mögel nånstans där jag bott förut men jag inbillar mig ju att nåt måste ju vara fel med huset om det blir mögel?!?! Det kan väl inte vara bra, hälsosamt, nånting mer måste väl göras än att rengöra väggen?! Gick en härlig kvällspromenad ikväll! Åh vad ljuvligt med alla fåglar som spelar i kör och äppelträd som blommar :) God natt! Pepp pepp!

Kommentarer

 • 13 apr 2014 00:16
  Håller tummarna för jobben. Och vad gäller möglet så måste det ju komma någonstans ifrån så det är nog bra att prata med hyresvärlden det finns instrument som kan mäta fukt. :)
 • 10 apr 2014 22:51
  Vad härlig med sån energi! Heja! :-)
 • 10 apr 2014 23:03
  Tidsoptimist, känn dej inte ensam :) det har nog många en släng av t.ex jag. Visst är det härligt att ha sån energi, jag är också i ett sånt flow nu underbart :) Mögel, vi hade mögel i taket i badrummet jag skurade med klorin sen har det inte kommit tillbaka. Det verkar skumt att det kommer upp så där bakom sängen, du får hålla koll. Ha det gott :)
 • 11 apr 2014 08:00
  Tack! :) Jag har ärligt talat varit lite nedstämd en längre period och inte fått så mycket vettigt gjort och allt har växt mig lite över huvudet. Jag har knappt vetat var jag ska börja. Men nu plötsligt efter att ha läst de där böckerna plus att jag känner mig så glad för att jag gått ner så mycket i vikt, så har jag fått en otrolig energi så jag blir helt förvånad över mig själv. Plötsligt är det full fart igen. Ja, det känns jätteskönt. Men jag måste nästan stoppa mig själv lite för jag är så överdrivet energisk att jag driver på som en galning hela dagen och stupar i säng... Tror ni inte att jag gjorde samma igår kväll, jag somnade ifrån allt, datorn, lampor, lyktor... Det har nästan aldrig hänt mig i hela mitt liv och nu var det tredje kvällen i RAD som jag bara slocknar utan att veta nåt mer. Jaså, ja vaktmästaren här använde nog också klorin för det stank klorin då jag kom hem då han hade varit här. Jag hoppas det inte kommer åter. Jag har dragit fram sängen några dm från väggen så jag ska ha lite koll nu. Jag tycker det är konstigt att det kan börja växa mögel utan vidare på en vägg inomhus där det inte mig veterligen är fuktigt. Ha det så bra :)
 • 11 apr 2014 14:26
  Donnina
  Mosel, det där möglet låter inte bra! Är du dessutom redan allergisk är det ännu sämre. Mögel kan i bästa fall skuras bort med Klorin, men det finns ju alltid en anledning till att det uppstår och anledningen är alltid FUKT. Vaktmästaren struntar förmodligen i om det är hälsovådligt eller inte. Jag tycker du ska prata med hyresvärden, han/hon är skyldig att åtgärda möglet, inte bara tvätta eller måla över! Händer ingenting radikalt bör du överväga att flytta. Mögelsporer i luften är faktiskt farliga. Hoppas jag inte skrämt upp dig nu men du måste göra något åt mögelproblemet! För övrigt, grattis till all din energi och viktnedgången! Hur har det gått med dina jobbansökningar??
 • 11 apr 2014 14:36
  Tack så mycket [KURSIV]Donnina[/KURSIV]! Ja, det känns härligt just nu, har inte vant mig vid mitt smalare jag än så jag blir lika glad varje gång jag ser mig i spegeln eller provar kläder. Och jätteskönt att känna sig lite som sig själv igen, ha mera energi, orka saker :) Ja precis vad jag tänkte, möglet måste ju ha uppstått av en anledning :( Ja, det känns inte alls bra att jag har sovit gud vet hur länge med mögel bakom sängen och det lär ju finnas i luften också då. Det är jättesvårt att hitta lägenhet här tyvärr och jag bor annars perfekt läge så jag har ingen lust att flytta om det inte är helt nödvändigt. Men jag kanske får jobb på annan ort ändå så flyttar jag snart ändå, vem vet. Jag har varit på 3 intressanta intervjuer sensate veckorna och fått "nej tack" från det ena jobbet, de andra har jag inte fått besked från än.

Logga in för att skriva en kommentar.